Франція закликала Київ реалістично оцінювати прогрес вступу в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Франція закликала Київ реалістично оцінювати прогрес вступу в НАТО

Франція закликала Київ реалістично оцінювати прогрес вступу в НАТО
Джерело:  online.ua

Український уряд повинен для подальшого прогресу на шляху до НАТО сконцентрувати увагу на проведенні внутрішніх реформ та реалістично оцінювати поточний стан процесу, вважає посол Франції Етьєн де Понсен.

Джерело: ТСН

За словами дипломата, серед союзників НАТО немає станом на липень 2021 року консенсусу щодо надання українському партнеру плану дій для членства. Без спільного узгодження жоден ПДЧ неможливий.

“Ми віддаємо перевагу та наполягаємо на реалізації того, що було вирішено минулого року, зокрема, в рамках Розширеного партнерства між НАТО та Україною”, - пояснив де Понсен.

Він звернув увагу на необхідність виконання серйозного обсягу роботи з боку української влади, після чого можливе обговорення ПДЧ.

“Наразі консенсус, як я вже говорив, полягає у реалізації того, що існує, про що вже було заявлено, зокрема, в заключному комюніке саміту НАТО в Брюсселі. Тож давайте виконувати домашнє завдання і не відкривати перспективу, яка наразі не є реалістичною… І НАТО готове допомогти. Франція як член Альянсу також допомагає Україні зміцнити свій потенціал, включаючи військовий”, - додав посол.

Україна та НАТО

Позиція європейських країн та Сполучених Штатів дійсно суперечлива у питанні відносин з Україною. Наприклад, американський президент Джо Байден стверджував раніше, що війна на Донбасі не може завадити Києву провести євроатлантичну інтеграцію, а в дипломатичних колах говорили про виконання вимог принаймні для надання ПДЧ.

Водночас спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай дав зрозуміти, що виконання умов, які все ще стоять перед Україною, все одно недостатньо для отримання ПДЧ чи членства в НАТО.

Окремим чинником, який заважає інтеграції, став російський режим Володимира Путіна. У Кремлі говорять, що Україна - буцімто сфера безпеки РФ, тож неможливо допустити її вступу в НАТО. Утім, там не згадують, що країна вже десятиріччями має спільні кордони з Альянсом і жодні ракети там не розміщені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?