Зеленський відверто дорікнув Росії за боягузство
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський відверто дорікнув Росії за боягузство

Зеленський відверто дорікнув Росії за боягузство
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський порівняв позицію Росії стосовно союзників НАТО із дитячими спогадами про речі, які колись лякали людину.

Джерело: Інтерфакс-Україна

На думку політика, різка й негативна реакція Москви на зближення Києва з Альянсом пов’язана зі страхом, який вже є застарілим.

“На мій погляд, це як постійно говорити про застарілий страх із дитинства, що хтось страшний вийде вночі з шафи та налякає. Але в шафі нікого нема. Це просто шафа”, - пояснив Зеленський.

Він визнав, що тема європейської та євроатлантичної інтеграції надзвичайно турбує російського сусіда - в цьому можна не сумніватися.

Сам Володимир Путін напередодні оголосив, що особисто нібито занепокоєний через “військове освоєння” української території союзниками НАТО.

“Це, до речі, виглядає як якась нав’язлива ідея. Але якщо говорити об’єктивно, то всі формати навчань, які відбуваються за участі наших партнерів, опрацьовані не сьогодні й не вчора. Наприклад, навчання "Сі Бриз" проводяться ще з 1997 року. Хіба можна щодо цього використовувати термін "військове освоєння"? Це дуже дивно”, - наголосив у відповідь Зеленський.

Він звернув увагу на історичний вибір України, яка на правах суверенної держави може самостійно обирати шлях для реалізації національних інтересів.

“Особливо з точки зору безпеки. Це не підлягає сумніву. Можливо, хтось звик, що раніше було інакше. Але ще раз повторю ключове: суб’єктність держави, а Україна точно є суб’єктом глобальної політики, визначається чітким розумінням своїх інтересів і потреб та активною позицією з обстоювання цих інтересів”, - резюмував президент.

Путін про Україну

Російський президент на першій за два роки "прямій лінії" відзначив, що його турбує "військове освоєння" України західними країнами. Каже, що побоюється загроз для Москви і народу Росії, які можуть виникнути.

Він згадав, як в Україні і на Заході "підняли великий галас" через так звані "навчання", під приводом яких Росія стягнула до українських кордонів понад 100 тисяч військових і сотні одиниць важкого озброєння.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?