ФСБ РФ заявила про захоплення "агентів Буданова" з бомбами в руках
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ РФ заявила про захоплення "агентів Буданова" з бомбами в руках

ФСБ РФ заявила про захоплення "агентів Буданова" з бомбами в руках
Джерело:  online.ua

3 травня ФСБ РФ заявила, що нібито змогла викрити "агентів" Головного управління розвідки України, які, як бреше ворожа спецслужба, планували серію терактів у Криму.

Джерело: росЗМІ

ФСБ РФ бреше про захоплення агентів ГУР на території РФ

За словами представників російської спецслужби, так звані "агенти Буданова" мали на меті ліквідувати ватажка російських окупантів у Криму Сергія Аксьонова, "спікера" кримського парламенту Володимира Константинова, "мера Ялти" Яніну Павленко, а також знищити транспортну інфраструктуру анексованого півострова.

Окрім того, ФСБ РФ стверджує, що організатором терактів був заступник начальника Офісу президента України Роман Машовець.

У "справі про підготовку терактів у Криму" затримано членів "української агентурної групи", громадян Росії та України: Віктора Подвального, Олександра Литвиненка, Сергія Кривошеїна, Костянтина Євмененка, Ігоря Зоріна та Сергія Войнаровського.

Спецслужба РФ також показала відео затриманням чоловіка, який назвався Віктором Підвальним 1967 року народження і розповів, що його псевдонім – "Сократ", що його "завербував" у польському Кракові в червні 2022 року Роман Машовець, співробітник військової розвідки, "близький друг Буданова".

ФСБ бреше, що затримані мали з собою бомби

Як стверджують представники російської спецслужби, у затриманих виявлено 5 готових до застосування бомб, електродетонатори, радіокеровані механізми, трекери для стеження.

У РФ також хизуються викриттям "каналу контрабандних постачань вибухових речовин із Болгарії, що проходив через Туреччину і Грузію".

У Москві додають, що бомби нібито "камуфлювали" під електроплити.

В організації контрабанди ФСБ РФ звинуватила українку Марину Матущак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?