НАТО уже послав Росії чіткий сигнал щодо України — Сміт
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО уже послав Росії чіткий сигнал щодо України — Сміт

НАТО уже послав Росії чіткий сигнал щодо України — Сміт
Джерело:  online.ua

Україна продовжує робити все можливе, щоб якомога швидше стати членом НАТО. Міжнародна спільнота остаточно усвідомила, що Росія не має права голосу у цьому питанні. Постійна представниця Сполучених Штатів при блоці Джуліан Сміт звертає увагу на те, що Альянс уже послав Володимиру Путіну чіткий сигнал щодо майбутнього України.

Джерело: "24 Канал"

Чому Україна обов'язково стане членом НАТО

Як уже згадувалося раніше, нещодавно глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна вже була б у НАТО, якби рішення про вступ ухвалював Єнс Столтенберг – генсек Альянсу.

Однак Джуліан Сміт звертає увагу на те, що не існує можливості приєднатися до Альянсу без Статті 5.

Однак, на переконання представниці США при блоці, що приєднання України до НАТО – лише питання часу.

Що стосується розширення, ми повідомили Москву, що вона не має права голосу або права вето в питаннях розширення, і це питання, зрештою, залишається між народом України і альянсом НАТО, – наголосила Джуліан Сміт.

За її словами, керівництво НАТО вже надіслало Кремлю чіткий сигнал проте, що блок не буде змінювати свою позицію відчинених дверей.

Що цікаво, очільник Міністерства оборони Олексій Резніков також нещодавно повідомив, що нашій країні вдалося досягти безпрецедентного рівня сумісності з НАТО.

Де-факто, як стверджує міністр, Україна вже є частиною безпекового простору Альянсу.

США підтвердили підтримку вступу України до НАТО

Як стверджує заступник спікера Держдепу США Ведант Пател, американська влада дійсно підтримує майбутнє членство України в НАТО, однак просто зараз сконцентрован на допомозі Україні у війні проти РФ.

Ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО, — заявили в американському дипломатичному відомстві.

Вони таж звернули увагу на те, що це рішення очевидно мають ухвалювати колективно усі країни НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?