Коли Україна стане членом НАТО — прогноз прем’єрки Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли Україна стане членом НАТО — прогноз прем’єрки Естонії

Коли Україна стане членом НАТО — прогноз прем’єрки Естонії
Джерело:  online.ua

Очільниця уряду Естонії Кая Каллас переконана в тому, що НАТО здатний стати реальною гарантією безпеки України, однак наша країна зможе стати членом Альянсу винятково після завершення війни. 

Джерело:  ERR

Прем’єрка Естонії озвучила прогноз щодо членства України в НАТО

Як уже згадувалося раніше, Кая Каллас цього тижня відвідала Київ та провела перемовини з українським лідером Володимиром Зеленським.

За словами прем'єрки Естонії, українського президента найбільше турбують поставки боєприпасів і зброї, але також – питання вступу до НАТО і ЄС.

Вони (українці. – ред.) подали заявку, і НАТО має відповісти на цю заявку. Якщо ми говоримо про надання Україні якихось гарантій безпеки, то єдина гарантія безпеки, яка справді працює, – це членство в НАТО, – зазначає політикиня.

Кая Каллас та Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Як стверджує Кая Каллас, влада її країни робить усе можливе, щоб переконати країни Альянсу у необхідності надати Україні чітку перспективу членства, однак винятково після завершення війни.

Зі свого боку ми намагаємося переконати союзників, чому така чітка перспектива після закінчення війни має бути надана Україні, щоб ці сигнали були ясними. І, з іншого боку, ми говоримо Україні, що вони також повинні зробити у своїй риториці або діях з переконування, щоб рухатися в цьому напрямку, – заявила глава уряду Естонії.

У НАТО відповіли, коли офіційно обговорять членство України

За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, під час саміту у Вільнюсі, який відбудеться у липні 2023 року, члени Альянсу будуть на офіційному рівні обговорювати питання членства України та гарантії безпеки для неї.

Президент Зеленський порушив питання членства і гарантій безпеки (для України – ред.). І це буде важливим елементом порядку денного на цій зустрічі і НАТО готується до цього. Україна обирає своє майбутнє у євроатлантичній родині, майбутнє України в НАТО і члени Альянсу з цим згодні, – наголосив Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?