Тайвань купить сотні ракет для можливої війни з Китаєм — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Тайвань купить сотні ракет для можливої війни з Китаєм — Bloomberg

Тайвань купить сотні ракет для можливої війни з Китаєм — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися американським журналістам, Тайвань має намір придбати у США до 400 ракет Harpoon наземного базування для відбиття потенційного вторгнення Китаю.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням на своїх інсайдерів

Тайвань почав активно готуватися до можливого нападу Китаю

Редакція видання звертає увагу на те, що 7 квітня Міноборони США офіційно повідомило про підписання контракту на 1,17 мільярда доларів США на 400 протикорабельних ракет, однак не назвало покупця.

За умовами контракту, виробництво мають завершити до березня 2029 року. Інсайдери журналістів підтвердили, що покупцем є Тайвань.

Наразі керівництво Пентагону відмовляється від коментарів, однак визнає, що офіційний Вашингтон надає Тайваню оборонні вироби та послуги, які знадобляться у разі можливої самооборони.

Не можна також не згадати про те, що ще 3 роки тому Тайвань заявив про намір купити наземні протикорабельні ракети Harpoon виробництва Boeing в рамках зусиль з модернізації військ.

Ця угода відбулася на тлі високого рівня напруженості у відносинах між США і Китаєм, особливо щодо Тайваню.

Тайвань уже попереджав світ, що Китай може готуватися до війни

Нещодавно офіційно стало відомо, що народно-визвольна армія Китаю має намір покращити підготовку своїх військовослужбовців з акцентом на ведення реальних воєнних дій.

Необхідно посилити освіту та управління військами, щоб забезпечити безпеку та стабільність військ. Усі рівні, особливо керівні кадри. Треба навчати офіцерів і солдатів до постійного створення нової ситуації у будівництві Військово-Морського флоту на Південній зоні бойового командування, — заявив нещодавно президент КНР Сі Цзіньпін.

Як стверджує очільник МЗС Тайваню Джозеф У, його країна отримує дедалі більше доказів, які вказують на плани Китаю розпочати вторгнення на острів.

Подивіться на військові навчання, а також на їхню риторику, схоже, що вони намагаються підготуватися до початку війни проти Тайваню, - заявив дипломат.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?