ФСБ шукала HIMARS та комплекси С-300: СБУ затримала агентів на Полтавщині
Категорія
Україна
Дата публікації

ФСБ шукала HIMARS та комплекси С-300: СБУ затримала агентів на Полтавщині

ФСБ шукала HIMARS та комплекси С-300: СБУ затримала агентів на Полтавщині
Джерело:  online.ua

СБУ провела спецоперацію в Полтавські області внаслідок якої було знешкоджено агентів РФ, які намагалися отримати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури регіону та розташування систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777.

Джерело: СБУ

СБУ знешкодила агентів СБУ на Полтавщині

Зловмисники «полювали» за бойовими позиціями комплексів протиповітряної оборони С-300 та складами з ракетно-артилерійським озброєнням ЗСУ.

Також вони намагались виявити місця базування реактивних систем HIMARS і далекобійних гаубиць М777, - повідомили в СБУ.

Агенти планували знищити ці українські військові об’єкти шляхом підпалу та детонації боєкомплекту.

У разі наявної інформації про значне скупчення військової техніки та чіткі географічні координати – передати дані для ліквідації через ракетний удар військами рф, - повідомили в СБУ.

За знищення озброєння російські куратори обіцяли своїм поплічникам від 20 тис. доларів. Для цього були спеціально відкриті банківські картки на які одразу після успішного виконання ворожих завдань мали надійти гроші.

Співробітники СБУ викрили, задокументували та припинили злочинні дії учасників ворожої агентурної мережі у Кременчуці.

Ними виявились двоє переселенців зі сходу України, які були завербовані представником так званої «мдб днр» Дмитром Зіпіром. Перебуваючи у тимчасово окупованому Донецьку він дистанційно координував дії своїх агентів на території Полтавщини і «доповідав» про їх результати кадровим співробітникам фсб.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Зіпіру про підозру за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія).

Також планується додаткова кваліфікація його злочинів за держзраду, колабораційну діяльність та участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Наразі він переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині Донецької області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?