G7 відреагувала на рішення Ради щодо системи е-декларування
Категорія
Економіка
Дата публікації

G7 відреагувала на рішення Ради щодо системи е-декларування

G7 відреагувала на рішення Ради щодо системи е-декларування
Джерело:  online.ua

Представники "Великої сімки" виступили з офіційної заяви після схвалення парламентом України закону про е-декларування з урахуванням вето глави держави Володимира Зеленського — вона публічно привітала це рішення. Про це йдеться у заяві в акаунті японського головування групи послів країн G7 в Києві.

Джерело: G7AmbReformUA

Група семи прокоментувала рішення Ради щодо системи е-декларування

Посли G7 вітають прийняття законодавства про відновлення системи декларування активів, – мовиться у заяві послів.

За словами дипломатів, вкрай важливо, щоб механізми гарантування відповідальності за точність у деклараціях не були послаблені.

Що відомо про скандал навколо системи е-декларування

Як уже згадувалося раніше, ще три тижні тому парламент України підтримав в цілому закон, який відновлює електронне декларування для посадових осіб держави та місцевого самоврядування.

Що важливо розуміти, це є одним із критеріїв для продовження руху нашої країни до Європейського Союзу.

Однак ключова правка 371 про відкриття реєстру декларацій одразу ж після ухвалення закону не набрала необхідної кількості голосів.

У зв'язку з цим український лідер Володимир Зеленський ветував закон про відновлення електронного декларування, звернувши увагу на те, що декларації повинні бути відкритими негайно, а не через рік, як за це проголосувала ВРУ.

Уже 20 вересня народні обранці схвалили закон про е-декларування з урахуванням вето глави держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?