Українці вимагають від Зеленського накласти вето на закон про е-декларування
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці вимагають від Зеленського накласти вето на закон про е-декларування

Українці вимагають від Зеленського накласти вето на закон про е-декларування
Джерело:  online.ua

Українці зібрали 25 тис під петицією, яка вимагає від президента Володимира Зеленського накласти вето на ухвалений Верховною Радою законопроеєкт №9534 про е-декларування та повернути його до парламенту, щоб допрацювати та відкрити реєстр майнових декларацій чиновників. 

Джерело: сайт електронних петицій

Що не так із законопроєктом про е-декларування 

Закликаю президента Володимира Зеленського повернути до Верховної Ради проєкт закону № 9534 "Про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану" з вимогою негайно забезпечити публічний доступ до реєстру декларацій без очікування річного терміну (накласти вето з пропозиціями), - закликав автор петиції Олександр Ябчанка.

Він підкреслив, що 5 вересня Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт №9534, який нібито мав відновити декларування чиновників.

Чому законопроєкт про е-декларування має бути відправлений на доопрацювання

Проте найголовнішу вимогу суспільства – відкрити дані про "воєнні" статки чиновників – він не виконав, лишивши інформацію про доходи влади закритою ще на рік.

Автор підкреслив, що таким чином нардепи позбавили громадян та журналістів інструменту контролю за діями посадовців та головного запобіжника корупції під час війни.
Він також наголосив, що парламентарі таким чином пішли проти заяв Європейського Союзу, послів G7 та депутатів Європарламенту.
Петиція уже зібрала 25 тис 783 підписів − це означає, що її має розглянути президент і надати свою відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?