Закон про е-декларування. Зеленський прийме рішення про вето після консультацій
Категорія
Україна
Дата публікації

Закон про е-декларування. Зеленський прийме рішення про вето після консультацій

Закон про е-декларування. Зеленський прийме рішення про вето після консультацій
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський прийме рішення про ветування закону про е-декларування після констультацій із віцепрем'єркою Стефанішиною.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Зеленський проведе консультації щодо закону про е-декларування

Володимир Зеленський прийме рішення щодо ухваленого Верховною Радою закону про електронне декларування після консультацій із віцепрем'єркою з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною.

Я попросив віцепрем'єрку Стефанішину провести консультації. Після них я прийму рішення. Їх два.

Так президент відповів журналістам у Києві на запитання, чи підпише він цей закон, чи накладе вето.

Передісторія прийняття закону про е-декларування

5 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 9587-д, який передбачає покарання чиновників за несвоєчасне подання декларацій на суму більше 1,3 мільйона гривень.

Національне агентство з питань запобігання корупції планує просити президента накласти вето на законопроєкт № 9587-д, бо він залишає декларації закритими щонайменше на рік і передбачає, що при сплаті штрафу особа, яка подала завідомо недостовірні відомості в декларації на суму до 1,3 млн грн, не потрапляє до "Реєстру корупціонерів".

Також 5 вересня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 9534 про поновлення електронного декларування для чиновників, але реєстр декларацій відкриють за рік: правка про негайне відкриття декларацій не набрала потрібну кількість голосів.

Громадськість вимагає від президента Володимира Зеленського ветувати законопроєкт № 9534 у такому вигляді, хоча поновлення декларування – це одна з ключових вимог міжнародних партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?