G7 виступила із важливою заявою щодо майбутнього криптовалют
Категорія
Технології
Дата публікації

G7 виступила із важливою заявою щодо майбутнього криптовалют

G7 виступила із важливою заявою щодо майбутнього криптовалют
Джерело:  online.ua

Велика сімка вперше вирішила прокоментувати інформацію про те, що Центральні банки багатьох країн світу наразі активно вивчають питання створення власних цифрових валют. Представники G7 уже оцінили перспективи та ризики повноцінного введення в обіг цифрових грошей від центробанків.

Джерело: Business Insider

G7 оцінила плани банків щодо криптовалют

Велика сімка звернула увагу на те, що віртуальні валюти центробанків повинні підтримувати та не шкодити здатності банків реалізувати місію щодо монетарної та фінансової стабільності. За словами представників блоку, у разі випуску цифрових валют вони будуть співіснувати з готівкою та повинні сприяти гарантуванню безпеки наявної фінансової екосистеми.

Окрім того, наголошується, що це рішення повинне відповідати наступним суворими стандартами:

  • конфіденційності,

  • підзвітністю щодо захисту даних користувачів,

  • прозорості використання та зберігання інформації (задля завоювання довіри користувачів),

  • цифрові валюти центробанків повинні бути енергоефективними.

"Будь-яка екосистема цифрових валют має бути безпечною та стійкою до кібератак, шахрайства та інших операційних ризиків, повинна враховувати проблеми незаконного фінансування та бути енергоефективною", – наголосили представники G7.

За словами аналітиків Bank of America, введення в обіг криптовалют від центробанків – це лише питання часу, адже фіат відіграє в житті суспільства дедалі меншу роль.

У G7 звернули увагу на те, що цифрові валюти від банків мають потенціал для покращення кількох важливих аспектів, пов'язаних з транскордонними платежами: дороговизна та низька швидкість.

"Держави спільно несуть відповідальність за мінімізацію шкідливих наслідків для міжнародної валютно-фінансової системи. Жодна з країн G7 наразі не ухвалила остаточного рішення щодо створення власної цифрової валюти, додавши, що вивчення потенційних політичних наслідків триває", - додало керівництво Великої сімки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?