Гаазький суд дозволив Литві приєднатись до справи України проти РФ стосовно військових злочинів
Категорія
Політика
Дата публікації

Гаазький суд дозволив Литві приєднатись до справи України проти РФ стосовно військових злочинів

Гаазький суд дозволив Литві приєднатись до справи України проти РФ стосовно військових злочинів
Джерело:  online.ua

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі дозволив Литві долучитись до справи України проти Росії стосовно скоєння воєнних злочинів.

Джерело: радіостанція  Ziniu radijas

Що відомо стосовно приєднання Литви до справи України проти РФ 

За словами керівниці Мінюсту Литви Евеліни Добровольскай, суд у Гаазі дозволив Литві долучитись до справи Україна проти РФ.

Цього тижня Міжнародний суд підтвердив і дозволив Литві вступити у справу "Україна проти Росії". Ми раді, що отримали підтвердження того, що ми можемо вступити в цю справу, Тепер протягом місяця ми маємо надати їхні письмові пояснення, - підкреслила Добровольска.

Добровольска додала, що російська війна триває і кількість епізодів, що спричинили розслідування проти Росії, наростає, як, наприклад, підрив Каховської ГЕС.

Кожен новий епізод оцінюється, і через це інколи дуже важко сказати, скільки буде обвинувальних актів, скільки обвинувальних епізодів, за яким складом, ми ще спостерігаємо війну, нові епізоди, напевно, ніхто не може оцінити масштаб прямо зараз, адже мова йде не лише про воєнні злочини, ми говоримо про наслідки, які однозначно вплинуть на суспільство, інфраструктуру і природу, - зазначила глава Мінюсту Литви.

Що відомо про клопотання Литви щодо приєднання до справи Україна проти РФ 

Минулого року Литва офіційно подала клопотання про приєднання до справи України проти РФ щодо воєнних злочинів до Міжнародного суду в Гаазі.

Україна, Литва та інші країни регіону також домагаються, щоб спеціальний трибунал розслідував злочини російської агресії, що дало б змогу притягнути до відповідальності кремлівських керівників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?