НАТО має обговорити варіанти надання гарантій безпеки Україні — Столтенберг
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО має обговорити варіанти надання гарантій безпеки Україні — Столтенберг

НАТО має обговорити варіанти надання гарантій безпеки Україні — Столтенберг
Джерело:  online.ua

7 червня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в Альянсі мають обговорити варіанти надання Україні гарантій безпеки на час після війни з Росією.

Джерело: Reuters

НАТО має обговорити варіанти надання гарантій безпеки Україні

Коли війна закінчиться, НАТО потребуватиме домовленостей, щоб гарантувати, що Росія не просто передислокує свої сили для наступної атаки, сказав він журналістам на заході в Брюсселі.

Одночасно Столтенберг дав зрозуміти, що НАТО — відповідно до статті 5 Вашингтонського договору — надаватиме повноцінні гарантії безпеки лише повноправним членам Альянсу.

Зауважимо, 7 червня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом напередодні майбутнього саміту НАТО в липні. Він наголосив, що союзникам має сенс зробити рішучий крок до членства України.

Ми не шукаємо військ НАТО на місцях, щоб покласти край цій війні. Ми шукаємо найкращу гарантію для запобігання майбутнім війнам”, – написав він у Twitter.

Що Зеленський говорив про вступ України в НАТО

Нещодавно глава держави Володимир Зеленський підтвердив, що прекрасно усвідомлює неможливість вступу України до НАТО, поки триває повномасштабна війна.

Однак президент також додав, що наразі не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може стати членом блоку.

Також журналісти з’ясували, що команда Зеленського готує два пакети для обговорення під час саміту НАТО у Вільнюсі – політичний та практичний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?