Гелікоптер Ingenuity успішно приземлився на Марс — перше фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Гелікоптер Ingenuity успішно приземлився на Марс — перше фото

Гелікоптер Ingenuity успішно приземлився на Марс — перше фото
Джерело:  online.ua

Гелікоптер Ingenuity, який прибув на Червону планету разом з марсоходом Perseverance, здійснив успішну посадку на Марсі. Він уже готується до свого першого польоту, який запланований на 11 квітня.

Джерело: Twitter NASA

"Посадка MarsHelicopter підтверджена! Його подорож на 471 млн км на борту NASAPersevere закінчилося сьогодні остаточним падінням на 10 см від живота марсохода на поверхню Марса. Наступна віха? Пережити ніч", - йдеться в повідомленні NASA, де показали на фото успішної посадки Ingenuity.

Гелікоптер Ingenuity приземлився на Марс (фото - twitter.com/NASAJPL)

Ingenuity готується до історичного першого польоту на Марсі

У NASA планують провести перший керований політ гелікоптера на іншій планеті 11 квітня. Під час першого польоту його піднімуть зі швидкістю приблизно 1 м/с на висоту 3 метри. Тривалість польоту складе близько 30 секунд. Протягом місяця заплановано до п'яти польотів Ingenuity.

Під час польотів на Марсі Ingenuity буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода Perseverance двома камерами, встановленими на його корпусі. Під час цих польотів Perseverance також буде знаходитися поблизу і використовувати свої камери для зйомки подій.

Коротко про місію Perseverance на Марсі

  • Марсохід Персеверанс приземлився на Марс 18 лютого 2021 року. Він є найпотужнішим з усіх раніше запущених в космос роботів.

  • Цілі місії Perseverance полягають в пошуку на Марсі ознак життя і зборі унікальних зразків марсіанських каменів, які він буде передавати на Землю.

  • Марсохід вже надіслав на Землю кілька унікальних і цінних з наукової точки зору відео. Серед них, знятий пильовий диявол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?