Гелікоптер Ingenuity здійснив найскладніший політ на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Гелікоптер Ingenuity здійснив найскладніший політ на Марсі

Гелікоптер Ingenuity здійснив найскладніший політ на Марсі
Джерело:  online.ua

Гелікоптер Ingenuity, який прибув на Червону планету разом з марсоходом Perseverance, здійснив вже свій 10-й політ Марсі. Він став найскладнішим та рекордним.

Джерело: Twitter NASA

Відзначається, що Ingenuity на рекордній висоті 40 футів (12 метрів) подолав 10 пунктів поворотного маршруту. Марсіанському гелікоптеру вдалося зробити численні фотографії кам'яних утворень всередині кратера Езеро. Вони допоможуть вченим просунутися вперед до розгадки таємниці життя на Марсі.

"Нинішній успіх марсіанського гелікоптера ознаменував собою політ на загальну дальність в одну милю (1,6 км). Він проходив в районі, який називається "Підняті хребти". Це був найскладніший політ з 10 пунктами поворотного маршруту, який виконувався на рекордній висоті 40 футів (12 метрів). Його розвідка допомагає марсоходу Perseverance", - йдеться в повідомленні NASA.

Ingenuity здійснив вже 10 польотів на Марсі

Як відомо, перший керований політ гелікоптера на Марсі відбувся 19 квітня. Під час першого польоту його підняли зі швидкістю приблизно 1 м/с на висоту 3 метри. Тривалість польоту склала близько 30 секунд

Основна місія гелікоптера Ingenuity на Марсі - аерофотозйомка місцевості навколо марсохода Perseverance. Апарат робить фото двома камерами, встановленими на його корпусі. Під час цих зйомок Perseverance завжди знаходиться поблизу та використовує і свої камери для зйомки подій.

Коротко про місію Perseverance на Марсі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?