General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС
Категорія
Світ
Дата публікації

General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС

General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС
Джерело:  online.ua

Американська General Electric (GE) через санкції не зможе продовжувати обслуговувати газові турбіни на ТЕС загальною потужністю 5 ГВт в Росії.

Джерело: росЗМІ

General Electric припинить обслуговувати турбіни російських ТЕС

У неділю, 18 червня, набули чинності розширені санкції США, які забороняють американським компаніям надавати інжинірингові послуги в РФ.

Джерела видання розповіли, що ці обмеження торкнуться й GE, яка продовжувала виконувати сервісне обслуговування газових і парових турбін на російських ТЕС, а також іншого обладнання у промисловому секторі.

Сервісний контракт зазвичай включає віддалений моніторинг, консультування, перевірки із залученням іноземних інженерів, ремонт і заміну запчастин.

У компанії підтвердили, що більше не мають можливості надавати інжинірингові послуги в Росії.

Ми проводимо всебічну оцінку впливу нового пакету санкцій США на нашу роботу в регіоні і продовжуємо взаємодіяти з компетентними органами щодо дотримання обмежень, правил і законодавства, – йдеться у коментарі. 

За словами одного зі співрозмовників видання, американські компанії закриють доступ до креслень і баз даних, без яких іноземні фахівці не зможуть проводити інспекції та ремонти на території РФ. Інші джерела побоюються, що GE перестане постачати оригінальні запчастини, аналогів яких у Росії не існує.

Що відомо про санкції з боку ЄС 

За погрози суверенітету України та участь у спробах повалення влади в Молдові Євросоюз ввів санкції проти п’яти громадян з Молдови та Росії.

Зокрема, під санкції потрапив молдавський політик Ілан Шор, який ймовірно перебуває на території Ізраїлю.

Нещодавно його засудили до 15 років в’язниці за причетність до крадіжки банківських активів.

Також під обмеження потрапив Володимир Плахотнюк, якого у Молдові називають олігархом.

ЄС запровадив санкції проти росіянина Ігоря Чайки, який є сином колишнього генерального прокурора РФ.

Суверенітету України на думку ЄС загрожують кримінальний авторитет Григорій Карамалак та голова "Партії регіонів" Молдови та Конгресу молдавських діаспор у Росії Олександр Калінін. Вони також потрапили під санкції.

При цьому Євросоюз планує ввести санкції проти дев’яти громадян РФ. Вони причетні до кримінального переслідування російського опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.

Країни ЄС готові ввести обмеження проти дев’яти росіян, якщо Угорщина перестане блокувати це рішення.

У проєкті списку фігурують заступник міністра юстиції Росії Олег Свириденко, чотири російські судді, начальник в’язниці і троє чиновників, — зазначається у матеріалі видання EUobserver.

Між тим в МВС Литви проінформували, що заборонили в’їзд до країни 15 представникам правоохоронної та судової системи РФ, причетних до переслідування Кара-Мурзи.

За словами очільника МЗС Литви  Габріелюса Ландсбергіса, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін жодним чином не планує дотримуватись правил цивілізованого світу, судові рішення в путінській Росії ясно показують, що тих, хто насмілюється боротися за демократію, там вважають зрадниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?