Генерал США Каволі оцінив шанси ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал США Каволі оцінив шанси ЗСУ під час контрнаступу

Генерал США Каволі оцінив шанси ЗСУ під час контрнаступу
Джерело:  online.ua

На переконання головнокомандувача Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерала Крістофера Каволі, Збройні сили України перебувають "у хорошій позиції" для контрнаступу проти армії Російської Федерації. З такою заявою він виступив під час слухань Комітету Палати представників Конгресу США.

Джерело:  CNN

Які шанси ЗСУ під час контрнаступу — прогноз генерала США

Згідно з моделюванням, яке ми дуже ретельно провели з ними, українці перебувають у хорошій позиції, – зазначив американський генерал, звернувши увагу на те, що Штати працювали із ЗСУ над можливою несподіваною атакою.

Згідно з даними Крістофера Каволі, сухопутні сили армії РФ сьогодні є більшими, ніж на початку війни, попри масштабні втрати на українському фронті.

Російські сухопутні війська були дещо вироджені цим конфліктом, хоча сьогодні вони більші, ніж на початку конфлікту, – наголосив головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі.

Він також попередив, що окрім сухопутних військ, в армії країни-агресорки є ще низка можливостей, якими вона може скористатися у війні проти України.

Військово-повітряні сили "втратили дуже мало; вони втратили 80 літаків. У них є ще 1000 винищувачів і винищувачів-бомбардувальників, – зазначив Каволі.

За його словами, окупанти досі використовують усі ці звичайні сили і засоби, а також змішують їх усі разом.

Гуменюк заявила про початок контрнаступу ЗСУ

Як стверджує глава пресцентру Сил оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк, контрнаступ української армії вже розпочався.

Вона звернула увагу на те, що він вже йде невеликими, але впевненими кроками.

Він тихесенько іде, такими невеличкими кроками, але впевненими. І йде він до того, що потужності ворога знищуються, зникають склади з боєприпасами, вибухають пункти зосередження техніки, прилітає в місця скупчення особового складу. І ось це, навіть не дуже організоване угруповання, стає зовсім розрізненим, – наголошує Наталія Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?