Україна та країни Балтії обурені скандальною заявою посла Китаю
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна та країни Балтії обурені скандальною заявою посла Китаю

Україна та країни Балтії обурені скандальною заявою посла Китаю
Джерело:  online.ua

Українські дипломати та представники Литви та Естонії висловили обуреність скандальною заявою посла Китаю стосовно відсутності суверенного статусу колишніх радянських республік. 

Джерело: заяви представників МЗС України та країн Балтії

Китай публічно підтримав війну Росії проти України та окупацію територій 

Або є очевидні проблеми з географією, або такі заяви суперечать позиції Пекіна "щодо зусиль по відновленню миру в Україні на основі міжнародного права, цілей і принципів Статуту ООН". Тестове питання "Чий Крим?", як завжди, показове. Наступного разу добре було б спитати "Чий Владивосток?". Радянської імперії більше не існує. Історія рухається далі, - зазначив посол України у Франції Вадим Омельченко.

Реакція країн Балтії

Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс зазначив, що сумніви китайських дипломатів у суверенному статусі республік колишнього СРСР є однією з причин, чому країни Балтії не мають довіри до Пекіну.

Якщо хтось досі дивується, чому країни Балтії не довіряють Китаю "посередництво для миру в Україні", то ось китайський посол, який стверджує, що Крим - це Росія, а кордони наших країн не мають законної основи, - наголосив Ландсбергіс.

Зі свого боку МЗС Естонії викликало китайського посла у країні після заяви диломата КНР у Франції.

Глава МЗС Естонії Маргус Цахкна наголосив, що такі заяви китайського дипломата викликають жаль.

Сумно, що представник Китайської Народної Республіки дотримується таких поглядів. Така позиція незрозуміла, - зазначив Цахкна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?