Посол Китаю у Франції поставив під сумнів суверенітет всіх колишніх радянських республік
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол Китаю у Франції поставив під сумнів суверенітет всіх колишніх радянських республік

Посол Китаю у Франції поставив під сумнів суверенітет всіх колишніх радянських республік
Джерело:  online.ua

Посол Китаю у Франції Лу Шайе заявив, що колишні радянські республіки "не мають ефективного статусу в міжнародному праві", а Крим був "спочатку російським".

Джерело: The Kyiv Independent

Посол Китаю засумнівався в суверенітеті колишнік країн СРСР

Посол Китаю у Франції Лу Шайе дав інтерв'ю швейцарському журналісту Даріусу Рошбену.

Шайе заявив, що країни, які входили до СРСР "не мають ефективного статусу в міжнародному праві".

 міжнародному праві навіть ці країни колишнього Радянського Союзу не мають чинного статусу, оскільки немає міжнародної угоди, яка б матеріалізувала їхній статус суверенної країни, - сказав він.

На запитання, чи вважає він Крим українською теритрією, посол сказав, що " це залежить від того, як ви сприймаєте проблему ", додавши, що " це не так просто ".

Він також заявив, що Крим був " російським спочатку ", не уточнивши, що він мав на увазі під початком.

Відносини Росії та Китаю

Наприкінці березня до Москви на зустріч з Путіним прилетів президент Китаю Сі Цзіньпін. Під час дводених переговорів президенти домовилися нарощувати торгівлю та співпрацювати в усіх сферах.

На початку квітня посол Китаю в Європейському Союзі Фу Цун заявив, що КНР не є на стороні РФ у війні проти України, попри ідмову Пекіна засудити російську агресію проти України.

Заяви про безмежну дружбу мід країнами посол назвав риторичним прийомом.

Він додав, що відносини між Пекіном і Москвою були " навмисно неправильно витлумачені ". За його словами, Китай не збирається постачати РФ зброю.

Проте у березні США повідомили, що в Україні були знайдені китайські боєприпаси, які, ймовірно, були випущені російськими військами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?