Генерал США вважає можливим повернення Криму протягом наступного року
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал США вважає можливим повернення Криму протягом наступного року

Генерал США вважає можливим повернення Криму протягом наступного року
Джерело:  online.ua

Генерал Ходжес, колишній командувач армії США у Європі, вважає можливим повернення Україною всіх своїх територій включно з Кримом протягом 2023 року.

Джерело: Ходжес у коментарі  Newsweek

Ходжес озвучив прогноз щодо війни 

У кулуарах Тбіліської міжнародної конференції Інституту Маккейна генерал Бен Ходжес сказав, що «українці врятували свою країну».

Вони створили умови, за яких вони можуть відновити повний суверенітет, включаючи Крим, я думаю, протягом наступного року, - сказав він.

Видання пише, що таке передбачення було б майже неможливо уявити лише шість місяців тому, коли російські війська ще були фізично присутні на відстані удару від Києва.

Однак ці російські сили почали відступати наприкінці березня, і з середини літа російське просування на східному українському Донбасі також зупинилося.

Ось ми тут, через півроку після початку повномасштабного російського вторгнення, і передбачувана друга найкраща армія в світі тепер є другою найкращою армією в Україні. Після всього цього часу Росія все ще контролює менше 20% території України, і її здатність проводити подальші наступальні операції практично вичерпана, – сказав Ходжес.

Ходжес каже, що західним партнерам України настав час надати київському уряду матеріальну та моральну підтримку, яка буде потрібна йому для досягнення повної військової перемоги.

Потрібна заява про те, що ми хочемо перемоги України, що ми хочемо, щоб вона повернула всю свою територію, що ми хочемо, щоб вона могла захистити себе в майбутньому, і що ми будемо робити все необхідне щоб допомогти їм це зробити.

Що саме потрібно Україні для досягнення цих цілей, залишається питанням без загальнодоступної відповіді. Проте Ходжес упевнений, що відповідні сторони у Вашингтоні повністю усвідомлюють потреби України.

Ми не повинні публічно знати, які ці потреби, тому що ви ніколи не хочете, щоб ворог знав, які ваші можливості та які ваші недоліки. Але я на 100% впевнений, що Міністерство оборони США і Рада національної безпеки точно знають, що потрібно Україні, що українці їм це сказали, – сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?