Генерал ЗСУ розповів про провал плану армії РФ зі знищення ППО та авіації України на початку війни
Категорія
Україна
Дата публікації

Генерал ЗСУ розповів про провал плану армії РФ зі знищення ППО та авіації України на початку війни

Генерал ЗСУ розповів про провал плану армії РФ зі знищення  ППО та авіації України на початку війни
Джерело:  online.ua

За словами українського генерала Михайла Забродського, на початку повномасштабного вторгнення в Україну окупаційна армія РФ планувала знищити системи ППО та підрозділи авіації.

Джерело: "Укрінформ"

Окупанти не змогли досягти переваги над Україною в небі

Забродський зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення російські військові прагнули повністю знищити українські системи ППО та підрозділи авіації.

У реальності українська ППО вистояла та відчайдушно продовжувала чинити спротив. Недооцінивши рівень її живучості, а також стійкість, відвагу та впертість наших льотчиків і зенітників, ворог зухвало списав її з розрахунків, - наголосив військовий.

Генерал наголосив, що окупанти припустились помилки, вважаючі, що вони досягли переваги над Україною у небі.

Російська авіація перейшла до підтримки сухопутних угруповань.Таким чином українські захисники почали активно збивати російські "надсучасні" літаки Су-34 та Су-35, модернізовані МіГ, а також хвалені пропагандистами ракети "Іскандер" і "Калібри".

Цей катастрофічний для ворога прорахунок і надав вкрай необхідний для нашої ППО перепочинок та час на перегрупування, - зазначив Забродський.

За словами військового, досвід російських командувачів у Сирії не спрацював в Україні, оскільки наша ППО працювала, а сирійські міста були беззахисними проти ракет. Проте Забродський підкреслив, що ситуація у повітрі нестабільна і може змінитися.

Треба визнати, досягнутий важкою ціною відносний паритет з ворогом в повітрі є хитким та нестабільним, а ситуація з протидією ракетному терору РФ, на жаль, далека від контрольованої. Перенесення противником повітряних ударів по об’єктах енергопостачання має руйнівні наслідки для мільйонів наших співвітчизників і національної економіки, - зазначив Забродський.

У той же час командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський наголошує, що в ні в якому разі не можна недооцінювати окупаційну російську армію, адже вона постійно змінює тактику ведення бойових дій та проводить масштабну мобілізацію, яка може мати важливе значення.

За його словами, під керівництвом генерала Сергія Суровікіна росіяни тепер атакують меншими за чисельністю, але добре скоординованими підрозділами. Це їм дається дорогою ціною, якщо говорити про життя солдатів, але це "ніколи не було найвищим пріоритетом для Росії".

Крім того, досвід боїв у Луганській області продемонстрував, що російська мобілізація може дати свої результати. Більш менш добре підготовлені солдати масово з'являються на східному фронті. Причому деякі з них прибувають з глибинки Росії, зокрема зі східних регіонів та Уралу.

Сирський наголошує, що це викликає занепокоєння, але ще більш невідкладною проблемою є збереження темпів постачання зброї Україні. Оскільки боєприпаси витрачаються зі швидкістю, порівнянною до тієї, що була в період Другої світової війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?