Гендиректор Twitter Джек Дорсі йде з посади
Категорія
Технології
Дата публікації

Гендиректор Twitter Джек Дорсі йде з посади

Гендиректор Twitter Джек Дорсі йде з посади
Джерело:  online.ua

Першопрохідник соціальної мережі Twitter, ім'я якого стало синонімом компанії, йде з посади генерального директора. Джек Дорсі став співзасновником мережі у 2006 році та керував нею у неспокійні роки адміністрації Трампа.

Джерело: The New York Times

Відхід Дорсі ознаменує собою значне зрушення в компанії, яка протягом багатьох років витримувала тиск з боку інвесторів і критику з боку Вашингтона, особливо республіканських законодавців, які скаржаться, що Twitter сприяв придушенню консервативних голосів у соціальних мережах. Twitter оголосив про звільнення містера Дорсі в понеділок. Його замінює Параг Агравал, нинішній технічний директор компанії.

Найбільш помітним із цих голосів був голос колишнього президента Дональда Трампа, який використав свій Twitter-канал, щоб погрожувати ворогам та тримати своїх союзників у вузді. Twitter заблокував Трампа невдовзі після штурму Капітолію 6 січня минулого року.

Дорсі і Трамп в Овальному кабінеті (фото - Flickr)

Дорсі, який також є виконавчим директором платіжної компанії Square, був звільнений з керівної посади у Twitter у 2008 році, але повернувся у 2015 році. Найбільш активного інвестора Twitter Еліотта Манажемента турбувало те, що увага Дорсі була поділена між двома компаніями, якими він керував. Фірма вважала, що Twitter відстав від конкурентів у соціальних мережах у збільшенні вартості акцій та додаванні інноваційних продуктів. Деякі співробітники тоді згуртувалися навколо Дорсі під час спроби витіснити його, використовуючи хештег #WeBackJack, вони висловлювали йому підтримку в мережі.

Боротьба Twitter з дезінформацією

Крім пильної уваги з боку інвесторів, пан Дорсі також зіткнувся з тиском з боку законодавців. Деякі вимагали, щоб компанія зробила більше для боротьби з дезінформацією та розпалюванням ненависті на платформі, тоді як інші звинувачували Дорсі в цензурі та стверджували, що Twitter має дозволити більшій кількості контенту залишатися в мережі.

Проблеми модерації та вируючі навколо них законодавчі дебати постійно дратували Дорсі. Він представляв Твіттер як платформу для свободи слова і наїжачився ідеєю видалення контенту, особливо від світових лідерів та інших діячів, що заслуговують на увагу .

Але запальні твіти Трампа стали перевіркою позиції Дорсі. Twitter спочатку кваліфікував деякі твіти Трампа як дезінформацію, а потім остаточно видалив його обліковий запис.

У неділю ввечері, що, можливо, було ознакою майбутніх новин, містер Дорсі написав у Твіттері:

«Я люблю Twitter».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?