Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців

Генпрокурорка Венедіктова терміново звернулася до усіх українців
Джерело:  online.ua

16 листопада очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова терміново звернулася до усіх українських громадян, аби відзвітувати про результати своєї роботи. Глава ОГП похизувалася, що за 10 місяців 2020 року правоохоронці викрили утричі більше банд, ніж минулого року. За словами чиновниці, злочинних угруповань, виведених на чисту воду за цей період, – 352. Як стверджує сама Венедіктова, це теж більше на 26% за минулорічний результат. Окрім того, вона наголосила, що на рахунку понад 1,5 тисяч зловмисників, що входили до цих організацій, 3462 кримінальні правопорушення. Знешкоджено 16 таких небезпечних об‘єднань, тоді як у 2019 – лише 5". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис генпрокурорки у Фейсбук.

Ірина Венедіктова повідомила, що нещодавно правоохоронці затримали "смотрящих" за Хмельниччиною та Харківщиною.А 13 листопада, за словами чиновниці, у столиці викрили озброєну групу з трьох мешканців Хмельниччини з пістолетами, гранатами, масками, раціями, відмичками, кайданками, скотчем та хомутами для зв’язування рук. Наразі цих людей перевіряють на причетність до вчинення розбійних нападів та інших злочинів.

"На Запоріжжі перед судом постануть 6 учасників банди, яка обвинувачується в підготовці вбивства керівника поліцейського спецпідрозділу КОРД, викраденні та утриманні заручника з вимогою викупу, угонах автомобілів та пограбуванні.

Завершено слідство щодо банди, яка брала участь в розбірках за перерозподіл маршрутів зі стріляниною серед житлового масиву в Броварах на Київщині. Їх підозрюють в бандитизмі та замаху на вбивство двох і більше осіб.

В грудні планується завершити розслідування щодо банди за вчинення розбійного нападу на автомобіль «Укрпошти». Учасники підірвали радіокерований саморобний вибуховий пристрій, встановлений у кабіні, та викрали 2,7 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Окрім того, Ірина Венедіктова наголосила, що протягом 10 місяців 2020 року знешкодили 30 організованих груп з корумпованими зв’язками, у тому числі 14 угруповань, які діяли в органах влади і управління, а також виявили 26 злочинних угруповань, які вчиняли злочини у бюджетній сфері. У наркоугруповань цього року вилучили понад 1,5 т наркотиків, у тому числі 572 кг героїну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава ОГП  Ірина Венедіктова терміново викликала до себе Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?