Генсек НАТО Столтенберг назвав дві великі стратегічні помилки Путіна у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг назвав дві великі стратегічні помилки Путіна у війні

Генсек НАТО Столтенберг назвав дві великі стратегічні помилки Путіна у війні
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на сесії Парламентської асамблеї Альянсу у Мадриді звернув увагу міжнародної спільноти на те, що російський диктатор Володимир Путін не досяг жодних поставлених цілей в Україні та продовжує зазнавати невдач на фронті. Він також пояснив, чому так відбувається.

Про це заявив пише "Європейська правда"

Які помилки Путін скоїв у війні проти України - відповідь Столтенберга

На переконання генсека Альянсу, очільник Кремля зробив дві великі стратегічні помилки, коли розпочав вторгнення в Україну в лютому.

По-перше, він недооцінив хоробрість і волю українців до боротьби.

По-друге, Путін забув про рішучість союзників і партнерів по НАТО щодо підтримки України.

Він думав, що зможе перемогти Україну за лічені дні. Дев'ять місяців потому Росія продовжує зазнавати невдачі за невдачею. А українці продовжують звільняти свою територію від окупації. Зовсім недавно – Херсон, - нагадав очільник НАТО.

Єнс Столтенберг також закликав членів та партнерів НАТО не повторювати помилку Путіна та не недооцінювати потужність РФ, яка досі зберігає значний військовий потенціал і велику кількість військ.

Росія готова нести значні втрати. І готова завдати жахливих страждань українському народу. Ми бачили, як безпілотники та ракети завдають ударів по українських містах, цивільному населенню та об'єктах критичної інфраструктури. Тому ми повинні бути готові підтримувати Україну в довгостроковій перспективі, - наголосив генсек НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?