Генсек НАТО Столтенберг планує піти з посади глави Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг планує піти з посади глави Альянсу

Генсек НАТО Столтенберг планує піти з посади глави Альянсу
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має намір піти з посади очільника блоку восени 2023 року. Це офіційно підтвердила його речниця Оана Лунгеску.

Джерело: Spiegel

Єнс Столтенберг хоче піти з посади генсека НАТО

Він не має наміру домагатися подальшого продовження свого мандату, -повідомила прессекретарка Єнса Столтенберга.

Варто звернути увагу на те, що мандат генсека НАТО вже тричі продовжували, він перебуває на посаді майже дев'ять років.

Нещодавно почали ширитися чутки про те, що термін повноважень 63-річного Столтенберга можуть знову продовжити, оскільки триває російсько-українська війна.

Окрім того, іноземним журналістам вдалося дізнатися, що між 30 країнами була досягнута неофіційна домовленість про продовження повноважень Єнса Столтенберга до квітня 2024 року.

У НАТО щодо продовження повноважень Столтенберга немає консенсуса

В Альянсі також тривали дискусії щодо того, що ще одне продовження може створити враження, що блок просто не здатен домовитися про щось нове.

Востаннє термін повноважень Столтенберга був продовжений ще на рік до 30 вересня 2022 року незабаром після російського вторгнення в Україну.

Колишній глава уряду Норвегії ще минулого року хотів залишити пост і повернутися на батьківщину, щоб стати головою центрального банку. Країни НАТО, за даними джерел, хочуть продовжити термін повноважень Столтенберга, оскільки він здобув "видатні досягнення для НАТО, особливо на тлі війни в Україні". Столтенберг обіймає посаду генсека НАТО з 1 жовтня 2014 року, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?