Генсек НАТО Столтенберг відвідав Бучу — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Генсек НАТО Столтенберг відвідав Бучу — фото

Генсек НАТО Столтенберг відвідав Бучу — фото
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у четвер, 20 квітня, під час свого візиту до України відвідав Бучу на Київщині.

Джерело: міський голова Бучі Анатолій Федорук, НАТО

Які враження Столтенберга від побаченого в Бучі

Генсек Альянсу сказав, що його "до глибини душі зачепило" те, що він побачив у Бучі.

Сьогодні вранці відвідав Бучу. Я був глибоко вражений побаченим там: свідчення жахливих звірств, скоєних проти українського народу, — заявив Столтенберг.

За його словами, повертаючись до Києва, машина, в якій він пересувався, їхала дорогами, які проходять через мінні поля.

Побачені наслідки руйнувань та скоєних злочинів у місті глибоко вразили генсека. Він запевнив, що НАТО продовжить надавати безпрецедентну підтримку армії та народу України. Вірю, що така рішучість буде непохитною та пришвидшить нашу перемогу, — написав міський голова Бучі Анатолій Федорук.

Федорук також повідомив, що на знак вдячності подарував панові Єнсу пам’ятну монету з символами Бучі, виготовлену з російських куль.

Вона символізує незламність українців перед агресором та готовність захищати нашу землю, — зазначив мер Бучі.

Фото: t.me/AnatoliiFedoruk

Фото: t.me/AnatoliiFedoruk

Фото: t.me/AnatoliiFedoruk

Що відомо про візит генсека НАТО до Києва

20 квітня генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неанонсованим візитом до Києва.

Варто зазначити, що нещодавно лідер блоку офіційно попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що західні союзники не відмовляться від підтримки України у війні проти РФ попри погрози Кремля застосувати ядерну зброю.

За його словами, країна-агресорка намагається усіляко знищити основи міжнародної системи безпеки, ігноруючи, порушуючи або відмовляючись від значної частини мережі міжнародних угод з контролю над озброєннями, які утримують світ у безпеці.

Це безвідповідальні дії, спрямовані на те, щоб утримати союзників по НАТО від підтримки України. Але вони не спрацюють. Тому що поки ми серйозно ставимося до російських погроз, нас не залякати, – наголосив Столтенберг.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?