Генсек ОБСЄ їде в Москву через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ОБСЄ їде в Москву через ситуацію на Донбасі

Генсек ОБСЄ їде в Москву через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

21 червня в Москву вперше приїде генсек ОБСЄ Хельга Шмід. Вона стурбована напруженістю на Донбасі, де вона особисто побувала і ознайомилася з ситуацією. Проблемні питання по Україні планує обговорювати з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Джерело: пресслужба ОБСЄ

Генсек ОБСЄ пробуде в Москві три дні, до 24 червня включно. З представниками команди російського президента Володимира Путіна вона обговорить широке коло регіональних і тематичних питань, що стосуються безпеки та стабільності в ОБСЄ. Шмід також виступить перед Постійною радою Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) і візьме участь в Московській конференції з міжнародної безпеки про тенденції та перспективи європейської безпеки.

Постійний представник РФ при ОБСЄ Олександр Лукашевич, анонсуючи візит Шмід в Москву, заявив, що російській стороні, серед іншого, було б цікаво почути думку генеральної секретарки ОБСЄ щодо Донбасу.

Генсек ОБСЄ відвідала Донбас

Як відомо, до візиту в Москву Хельга Шмід їздила на Донбас і обговорювала ситуацію в зоні ООС з українською владою.

"Мені було дуже важливо приїхати сюди і побачити все на власні очі. Останнім часом Росія чинить тиск своїми незаконними збройними формуваннями на спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, яка стикається з численними перешкодами в пересуванні і моніторингової діяльності. Я буду піднімати ці важливі питання під час наступного засідання ОБСЄ ", - прокоментувала Шмід поїздку в зону ООС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?