ОБСЄ назвала головні чинники для припинення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

ОБСЄ назвала головні чинники для припинення війни на Донбасі

ОБСЄ назвала головні чинники для припинення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Генеральна секретарка ОБСЄ Хельга Шмід звернула увагу на низку чинників, які необхідні для припинення збройного протистояння на сході України, розпочатого з вторгнення РФ.

Джерело: ОБСЄ

Таким чином представниця місії підсумувала свій візит до України, який тривав з 26 до 30 травня. За її словами, місія продовжує підтримувати всі зусилля, спрямовані на мирний процес врегулювання.

“Протягом останніх кількох місяців ми спостерігали, що збільшується напруженість і загострюється порушення режиму припинення вогню. Це нагадування про те, якою тендітною є ситуація. ОБСЄ продовжить робити все, що ми можемо, але для цього знадобиться тверда політична воля і взаємодія, щоб припинити цю кризу. Люди заслуговують на міцну стабільність і безпеку в їхньому житті”, - наголосила Шмід.

Відомо, що під час українського візиту генсекретарка провела зустрічі з низкою політиків різного рівня: прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим.

Зустрічі були присвячені питанням щодо необхідності подальшої роботи над завершенням війни. Водночас обговорювалася співпраця Києва та ОБСЄ для покращення ситуації з безпекою та рівня життя в цілому.

Шмід особисто відвідала схід України, а також КПВВ у населеному пункті Новотроїцьке на Донеччині. Вона звернула увагу на складність становища людей, які наразі не мають можливості перетинати лінії зіткнення через заблоковані пасажирські шляхи. Свобода пересування - одне з головних питань окрім припинення вогню станом на сьогодні.

“СММ грає життєво важливу роль, сприяючи діалогу та виступаючи в якості об'єктивних очей і вух світу на місцях. Я чула вдячність від усіх, кого зустрічала, за відмінну роботу, виконану співробітниками СММ, незважаючи на часто складні обставини. Але постійні обмеження і перешкоди заважають Місії виконувати свій мандат. Я сама бачила, як повторюється заглушка заважає безпілотним літальним апаратам СММ. СММ повинна мати можливість працювати безпечно, надійно і без перешкод по обидві сторони від лінії зіткнення”, - резюмувала Шмід.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?