Окупанти на Донбасі готують потужну зброю для провокативних обстрілів — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі готують потужну зброю для провокативних обстрілів — розвідка

Окупанти на Донбасі готують потужну зброю для провокативних обстрілів — розвідка
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони України викрило окупаційні сили на сході, які приховано переміщують до лінії фронту важке озброєння, аби вести провокативні обстріли позицій ЗСУ.

Джерело: зведення Міноборони

Згідно з офіційними даними, йдеться про переміщення РСЗВ, гаубиць, а також САУ.

“За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, в окремих районах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях командування російських окупаційних військ продовжує приховано розміщувати 122-мм реактивні системи залпового вогню, гаубиці та самохідні артилерійські установки з порушенням домовленостей щодо відведення важкого озброєння”, - заявили у відомстві.

Підкреслюється, що одночасно з цим окупаційні корпуси з активністю готують мінометні підрозділи для подальших обстрілів українських позицій.

“Крім того, протягом тижня зросла інтенсивність тренувань зі стрільби та управління вогнем гаубичних, гарматних і реактивних артилерійських дивізіонів першого та другого армійських корпусів на полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях”, - додали в Міноборони.

За підсумками періоду від початку доби у п’ятницю, 28 травня, станом на 12:00 було зареєстровано 5 збройних порушень режиму припинення вогню з боку окупантів на сході України.

“Так, поблизу Авдіївки ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Водяного — ще й з ручних протитанкових та підствольних гранатометів. У районі населеного пункту Гранітне ворог використав великокаліберні кулемети. У цьому ж напрямку по наших позиціях з ворожого безпілотника було скинуто два постріли ВОГ-17. У напрямку Пісків противник застосував стрілецьку зброю”, - пояснили у відомстві.

Відомо про одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил, який отримав кульове поранення. Йому надали медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. наразі стан бійця лікарі оцінили як задовільний.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?