НАТО відреагував на плани Путіна зі створення нових військових з'єднань
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО відреагував на плани Путіна зі створення нових військових з'єднань

НАТО відреагував на плани Путіна зі створення нових військових з'єднань
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенбер вперше прокоментував плани очільника Кремля Володимира Путіна створити до 20 нових військових з’єднань на заході РФ. За словами глави Альянсу, всі кроки НАТО для підвищення готовності його сил здійснюються винятково з оборонною метою, а от Росія намагається залякати сусідів.

Джерело: сайт НАТО

Столтенберг прокоментував плани Росії зі створення нових військових з'єднань

31 травня керівництво Міноборони РФ офіційно повідомило, що сформує в Західному військовому окрузі близько 20 нових з'єднань і військових частин. Як стверджує очільник відомства Сергій Шойгу, це планують зробити у відповідь на дії країн НАТО.

"Те що ми бачимо – це модель поведінки РФ, в рамках якої Росія в останні роки потужно інвестувала у нові військові можливості. Але не тільки це. Росія виявилась готовою застосувати військову силу проти сусідів. В Грузії, в Україні вона продовжує дестабілізувати Донбас та східну Україну… Це одна з причин, чому НАТО впродовж останніх років підвищив готовність наших сил", - заявив Єнс Столтенберг під час пресконференції перед зустріччю міністрів закордонних справ та оборони країн НАТО.

Політик звернув увагу на те, що Альнс – це передусім оборонний союз, який покликаний захищати і обороняти своїх союзників.

"Ми демонструємо нашу готовність обороняти наших союзників також проводячи спільні навчання. Але все, що ми робимо, відбувається заради оборони", - наголосив Єнс Столтенберг.

Як стверджує очілник Міноборони РФ, до кінця року в Західному військовому окрузі Росії будуть сформовані близько 20 з'єднань і військових частин, оскільки країни НАТО на чолі зі США нарощують інтенсивність польотів своєї стратегічної авіації, присутність бойових кораблів та збільшують кількість військових навчань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?