Резніков назвав найважливіші питання для команди Зеленського в ТКГ
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков назвав найважливіші питання для команди Зеленського в ТКГ

Резніков назвав найважливіші питання для команди Зеленського в ТКГ
Джерело:  online.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського вважає за необхідне розблокувати роботу переговорних майданчиків в рамках Мінського процесу, щоб вирішувати гуманітарні питання, включаючи розблокування роботи КПВВ та підготовку нового обміну утримуваними особами. З такою заявою виступив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Джерело: "Укрінформ"

Резніков назвав "гарячі" питання, які треба вирішити в ТКГ

"Є важливим питання розблокування роботи, в тому числі на переговорних майданчиках Мінського процесу, хоча б заради гуманітарних ідей. Це відкриття КПВВ і їх розблокування, це можливості наступного етапу обміну утримуваних осіб, це доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до утримуваних в тюрмах. Це дуже важливо, оскільки тюрма «Ізоляція» - це справжній концтабір, про що написав український журналіст Стас Асєєв. Про все це я розповідав європейським колегам", - наголосив Олексій Резніков.

За словами політика, він запросив Еймена Гілмора, який є спеціальним представником ЄС з прав людини, відвідати нашу країну.

Окрім того, Резніков розповів представникам офіційного Брюсселю про створення українського Центру розбудови миру.

Журналісти поцікавилися у представника уряду, як Україна виконує вимогу Євросоюзу щодо доставки гуманітарної допомоги населенню по обидві сторони від контактної лінії, враховуючи те, що бойовики блокують будь-який рух через КПВВ.

"Тут складнощів немає. Окупаційні режими, які сьогодні панують поки що, тимчасово, в Донецьку і в Луганську, вони придумують будь-які завади, щоб не пускати людей через КПВВ, але з радістю приймають гуманітарну допомогу. В новому збудованому КПВВ «Щастя», де є режимна сервісна зона, проходження гуманітарних вантажів вже відбувається декілька місяців поспіль - від Червоного Хреста, від ООН, від Європейських наших партнерів, - гуманітарні вантажі вони приймають без жодних проблем. Звісно, що ми цьому сприяємо, тому що там живуть наші громадяни, які знаходяться в окупації, по суті, перебувають у заручниках", - підсумував Резніков.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?