Генсек ООН заявив про реальну загрозу ядерного знищення людства
Категорія
Світ
Дата публікації

Генсек ООН заявив про реальну загрозу ядерного знищення людства

Генсек ООН заявив про реальну загрозу ядерного знищення людства
Джерело:  online.ua

За словами генсека ООН Антоніу Гутерреша, людство наразі перебуває за один крок до початку ядерної війни, яка може знищити всю цивілізацію.

Джерело: CNN

В ООН попереджують про надзвичайну загрозу початку ядерної війни

Гуттереш зазначив, що геополітичне протистояння РФ, Китаю, США та інших провідних країн Заходу, кліматична криза та пандемія COVID-19 піддають людство надзвичайній загрозі ядерної війни, якої не існувало навіть за часів Холодної війни.

Сьогодні людство відокремлює всього одне непорозуміння, один прорахунок від ядерного знищення, - наголошує генсек ООН.

Фото - wikipedia.org

Він підкреслив, що ядерні країни зберігають у своїх арсеналах близько 13 тис одиниць ядерної зброї та витрачають десятки мільярдів доларів на вдосконалення зброї "Судного дня".

Ми потребуємо Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як ніколи. Ось чому ця оглядова конференція настільки важлива. Це можливість виробити заходи, які допоможуть уникнути неминучої катастрофи, - зазначає Гуттереш.

У той же час керівник Держдепу США Ентоні Блінкен заявив, що Вашингтон вдасться до застосування ядерної зброї лише за надзвичайних обставин, зокрема, у разі необхідності захисту життєво важливих інтересів країни, союзників і партнерів.

США розглядали б можливість застосування ядерних озброєнь тільки за надзвичайних обставин, для захисту життєво важливих інтересів США, союзників та партнерів, - підкреслює Блінкен.

Голова Держдепу зауважив, що роль американських стратегічних ядерних сил полягає у тому, аби стримувати ядерні напади інших країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?