Генсек ООН звинуватив РФ у поширенні безаконня на тлі злочинної війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН звинуватив РФ у поширенні безаконня на тлі злочинної війни проти України

Генсек ООН звинуватив РФ у поширенні безаконня на тлі злочинної війни проти України
Джерело:  online.ua

Генсек ООН Антоніу Гутерреш під час виступу в Радбезі організації нагадав про глобальні проблеми, створені через злочинне вторгнення РФ в Україну.

Джерело: телеканал"Голос Америки"

Генсек ООН звинуватив РФ у порушенні міжнародного права та поширенні глобальних проблем

Під час виступу на відкритих дебатах міністерського рівня щодо верховенства права у відносинах між державами, Гутерреш зазначив, що саме верховенство права є основоположним принципом для ООН і місії миру.

Воно захищає вразливих, запобігає дискримінації, насиллю та іншим зловживанням, починаючи з маленького селища і до глобального рівня, включаючи державні і приватні структури, - зазначив голова ООН.

За його словами, верховенство права є інструментом для боротьби проти геноциду, і навіть під час війни держави мають дотримуватися положень міжнародного права.

Однак, як зазначив Гутерреш, країни, як Росія, продовжують безкарно порушувати міжнародне право.

Російське вторгнення в Україну призвело до гуманітарної катастрофи та порушення прав людини, травмувало покоління дітей та прискорило глобальну продовольчу й енергетичну кризи, - підкреслив генсек ООН.

Гутерреш підкреслив, що будь-яка анексія території держави іншою державою через загрозу силою або за допомогою її є порушенням статуту ООН та міжнародного права.

У всьому світі ООН мобілізована для боротьби з безкарністю та прагне притягнути винних до відповідальності за допомогою справедливого, незалежного судового розгляду, - зазначив Гуттереш.

І додав, що вважає особливою роль Міжнародного кримінального суду як центрального інституту міжнародної системи правосуддя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?