Генштаб назвав 5 головних цілей в розвитку оборони України
Категорія
Політика
Дата публікації

Генштаб назвав 5 головних цілей в розвитку оборони України

Генштаб назвав 5 головних цілей в розвитку оборони України
Джерело:  online.ua

Очільник Генерального штабу Збройних Сил Руслан Хомчак розкрив 5 головних стратегічних цілей з розвитку системи оборони України.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами офіцера, йдеться перш за все про посилення взаємозв’язку між різними оборонними структурами.

“Одним із визначальних напрямків розвитку нашого війська є введення об'єднаного керівництва силами оборони і військового управління у Збройних силах України з дотриманням вимог демократичного цивільного контролю. В рамках першої стратегічної мети сплановано з'єднати і інтегрувати процеси організації всеохоплюючої оборони України та об'єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних силах”, - пояснив Хомчак.

Друга ціль полягає в укомплектуванні ЗСУ професійним персоналом, а також практичне використання методу доукомплектування бойових військових частин резервістами без оголошення мобілізації. Йдеться про розбудову системи військової освіти й науки, охорону здоров’я та соціальний захист військовослужбовців.

“Ми передбачаємо, що до 2025 року Збройні сили України будуть укомплектовані кадровими військовослужбовцями на 80-90% і військовослужбовцями, які підписали контракт на службу в резерві, 10-20%”, - додав Хомчак.

Третім пунктом він назвав забезпечення військових підрозділів та інших складових сил оборони сучасним озброєнням і технікою.

Передбачається нарощування ракетного озброєння, переозброєння на нові й модернізовані зразки ракетно-артилерійського озброєння, забезпечення сучасними протиповітряними та протиракетними засобами, розвиток можливостей авіації, в тому числі безпілотної, нарощування корабельного складу, переозброєння новою бронетехнікою, розробку роботизованих систем, безпілотних комплексів, а також систем управління військами та зброєю з елементами штучного інтелекту.

Четвертий і п’ятий компоненти — розвиток військової інфраструктури, модернізація логістики й системи медичного забезпечення з одного боку та досягнення інтегрованих оперативних можливостей сил оборони з іншого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?