В Генштабі ЗСУ заявили про випередження армій окремих союзників НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

В Генштабі ЗСУ заявили про випередження армій окремих союзників НАТО

В Генштабі ЗСУ заявили про випередження армій окремих союзників НАТО
Джерело:  online.ua

У Генеральному штабі Збройних Сил вважають, що Україна за якістю армійських підрозділів випереджає війська окремих держав серед союзників НАТО.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами керівника Генштабу Руслана Хомчака, наразі українські підрозділи посідають перше місце серед усіх країн-претендентів з виконання завдань, яких потребує євроатлантична інтеграція.

“Я вам хочу з гордістю сказати, що ми, військові, сьогодні за виконанням завдань для можливості вступу України в НАТО, напевно, перебуваємо на першому місці… Більше того, спілкуючись в головнокомандуючими або начальниками Генеральних штабів країн-членів НАТО, я дійшов висновку, що дуже багато того, що ми вже виконали із завдань до вступу в НАТО, ще далеко не всі країни виконали, які вже прийняті, особливо ті, яких приймали останнім часом - вони ще й близько не виконали ті завдання, які виконали ми”, - оголосив він.

ЗСУ та вступ у НАТО

У середу, 12 травня, на Всеукраїнському форумі “Україна 30” виступили представники Міністерства оборони та інших суміжних з армійськими питаннями структур. Наприклад, міністр оборони Андрій Таран присвятив свій виступ, серед іншого, Стратегії національної безпеки України.

Він пояснив, що документ створено за новим підходом, який не передбачає надзвичайно коштовного за використаними ресурсами паритету з військовими опонентами.

“Пріоритет надається застосуванню превентивних, асиметричних та непрямих дій для запобігання ескалації воєнного конфлікту, ширшому залученню до оборонних завдань цивільних інституцій та потужного руху опору… Новий підхід оборонного планування враховує пріоритетність і ресурсні можливості держави у коротко-, середньо— та довгостроковій перспективах”, - резюмував Таран.

На рівні ЗСУ продовжується активна реформація з переводу діяльності підрозділів на стандарти, яких дотримуються союзники НАТО. Офіційний Київ на міжнародному дипломатичному полі водночас закликає до Плану дій для членства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?