Генштаб ЗСУ анонсував нові військові навчання в Україні з країнами НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ анонсував нові військові навчання в Україні з країнами НАТО

Генштаб ЗСУ анонсував нові військові навчання в Україні з країнами НАТО
Джерело:  online.ua

У 2021 році Україна вперше прийме багатонаціональні навчання "Три мечі", в яких візьмуть участь військові Литви, Польщі та США. Вони почнуться 17 липня в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Джерело: пресслужба Генштабу ЗСУ

У військових навчаннях Три мечі візьмуть участь понад 1200 військовослужбовців, понад 200 бойових машин з Литви, Польщі та США. Від України в них братиме участь підрозділ 80 окремої десантно-штурмової бригади десантно-штурмових військ ЗСУ.

Цілі навчань Три мечі

У Генштабі ЗСУ розповіли, що навчання будуть проходити до 30 липня. На них будуть відпрацьовані маневри в польових умовах. Вони будуть мати оборонний характер дій і спрямовані на:

  • розвиток і злагодження підрозділів України, Литви та Польщі;

  • обмін знанням і досвідом;

  • підвищення рівня міжнародного військового співробітництва;

  • підготовку лідерів батальйонів в багатонаціональному контексті;

  • підтримку ефективних відносин між партнерами.

Крім того, в Генштабі розраховують, що ці багатонаціональні військові навчання Три мечі 2021 покращать взаємодію між представниками Збройних Сил України та ЗС НАТО, а також допоможуть Україні продовжити здійснювати реформування Збройних Сил, особливо в області здійснення підготовки військовослужбовців за стандартами НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?