Гігантська лялька дівчинки-мігранта з Сирії прибула до Великої Британії
Категорія
Культура
Дата публікації

Гігантська лялька дівчинки-мігранта з Сирії прибула до Великої Британії

Гігантська лялька дівчинки-мігранта з Сирії прибула до Великої Британії
Джерело:  online.ua

Гігантська лялька-маріонетка сирійської дівчинки Амаль досягає берегів Великобританії після тривалого переходу через Туреччину, Грецію, Італію, Швейцарію, Німеччину, Бельгію, Францію. Відправною точкою її подорожі було місто Газіантеп на півдні Туреччини, неподалік від кордону з Сирією.

Джерело: The Guardian

На останньому етапі своєї подорожі Маленька Амаль відвідає Кентербері, Лондон, Оксфорд, Бірмінгем, перш ніж 3 листопада в Манчестері завершиться незвичайний і складний 14-тижневий пересувний вуличний театр з нею у головній ролі.

Little Amal (з арабської її ім'я перекладається як Надія) йшла по маршруту, який в цьому році пройшли понад 17 тисяч біженців, які шукають притулку від військових конфліктів, голоду і переслідувань.

Ідея подорожі Маленької Амаль в пошуках зниклої матері виникла зі знаменитого спектаклю «Джунглі» про молодих біженців в таборі недалеко від Кале, який відкрився в лондонському Young Vic в 2017 році. Творці вуличного шоу Стівен Далдрі і Трейсі Сівард прийшли до ідеї донести її посил про міграцію, втрати, гідність і надії до сіл, селищ і міст по всій Європі.

Триметровою лялькою Little Amal управляє команда з 8 ляльководів

Маленька Амаль була створена компанією «Handspring», її зріст становить 3,5 метра і нею керує команда з восьми ляльководів, які працюють позмінно, щоб контролювати її ноги, руки і риси обличчя.

«Вони створюють емоційне життя маріонетки», - сказав Лан.

View this post on Instagram

Допис, поширений Little Amal (The Walk) (@walkwithamal)

Після від'їзду з Газіантепа Маленька Амаль і її свита з приблизно 25 осіб пройшли прикордонні вимоги Covid-19 для переходу з країни в країну.

Карта переходу Амаль з країни в країну (фото - walkwithamal.org/)

У Римі Маленьку Амаль благословив Папа Франциск

Попутно вони взяли участь в концертах, вечірках і майстер-класах. У багатьох місцях тисячі місцевих жителів гуляли з нею по місту чи селу. У Римі Маленьку Амаль благословив Папа Франциск. Але найсильніші зв'язки були з біженцями, сказав Лан.

«Люди, які маргіналізовані, відтіснені в бік, бачать в центрі уваги представника своєї раси, своїх дітей і прославляють їх. Це дуже зворушливо".

Тільки в одній місцині прийом був менш теплим. У Каламбаці, селі на півночі Греції, де розташовані давньогрецькі православні монастирі, побудовані в скелях, сільська рада вирішила не приймати «мусульманську ляльку з Сирії», як описав мер. «Це сумно, але такий світ», - прокоментував Лан.

У Лондоні Маленька Амаль відзначить своє 10-річчя в неділю, 24 жовтня, на вечірці в V & A. Дітей з усієї столиці запросили взяти участь в музичних виставах і майстер-класах. Йотам Оттоленгі, який координує роботу команди кухарів для створення гігантського святкового торта, що складається з декількох сотень кексів різного кольору і смаку.

«Ми не політики, ми говоримо людям: пам'ятайте, що біженці - це люди. Ми сподіваємося, що спомин про цю дивну красиву дитину, яка гуляє по селу, місту чи в горах, допоможе трохи все змінити».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?