Глава Давоського форуму закликав створити "План Маршалла" для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Глава Давоського форуму закликав створити "План Маршалла" для України

Глава Давоського форуму закликав створити "План Маршалла" для України
Джерело:  online.ua

Після Другої світової війни США інвестували мільярди у відбудову Західної Європи. Президент Всесвітнього економічного форуму закликає створити відповідну програму для України – і хоче залучити до цього лідерів бізнесу.

Джерело: Spiegel

Лідерів світових бізнесів закличуть відбудувати Україну

Президент Всесвітнього економічного форуму Борге Бренде закликав до плану Маршалла для відбудови України .

Навіть без мирної угоди, що на даний момент малоймовірна, ми повинні почати роботу над реконструкцією, принаймні на територіях, які перебувають під контролем України, – сказав Бренд.

Йдеться про інфраструктуру, електроенергію, школи, дороги та мости.

Завдяки плану Маршалла, названому на честь тодішнього держсекретаря США Джорджа Маршалла, Сполучені Штати підтримали відбудову Західної Європи мільярдами в роки після Другої світової війни.

Бренде сказав, що хоче проштовхнути заклик до такого плану на щорічній зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, яка починається в понеділок.

Для цього ми також зберемо керівників компаній – під гаслом «Генеральні директори для України». Важливу роль у відбудові країни має відігравати приватний сектор.

За словами Бренде, російські компанії та політики виключені з Давосу через війну проти України.

Росія повернеться, якщо вони знову будуть виконувати міжнародне право, - заявив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?