Глава Європарламенту Мецола вимагає надати ЗСУ танки західного зразка
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Європарламенту Мецола вимагає надати ЗСУ танки західного зразка

Глава Європарламенту Мецола вимагає надати ЗСУ танки західного зразка
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейського парламенту Роберта Мецола почала вимагати, щоб офіційний Брюссель надав Збройним силам України танки західного зразка, а також прискорив процедуру приєднання країни до ЄС.

Джерело:  AFP

Глава Європарламенту закликає надати Україні танки західного зразка

За словами європейської політикині, вона озвучить свою позицію щодо цього на саміті лідерів ЄС у у Празі.

Українцям потрібна зброя, якою вони можуть воювати, щоб повернути свою територію, і це означає, наприклад, танки Leopard II, які мають кілька держав-членів, – озвучила свою позицію з цього приводу Роберта Мецола в інтерв'ю під час пленарного засідання парламенту в Страсбурзі.

Що важливо розуміти, ФРН, Австрія, Данія, Фінляндія, Греція, Угорщина, Польща, Португалія, Іспанія, Швеція і Норвегія, а також Швейцарія та Туреччина, які не входять до ЄС, загалом мають приблизно 2000 танків.

Очільниця Європарламенту звертає увагу на те, що країни, які бажали б надати танки, отримають компенсацію з фонду ЄС, який вже виділив 2,5 мільярда євро на військові закупівлі для України.

Я думаю, що нам потрібно провести ці обговорення зараз, особливо тому, що ми бачимо ескалацію Росії, але також, з іншого боку, ми бачимо, що Україна успішно витісняє росіян, – наголосила політикиня.

Як у ЄС ставляться до ідеї надати Україні танки західного зразка

Декілька країн Євросоюзу не приховують своє занепокоєння тим фактом, що великі пожертвування озброєння з їхніх арсеналів можуть поставити під загрозу власний потенціал національної оборони.

На переконання Мецоли, постачання танків Leopard "не вплине істотно" на загальну готовність окремих країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?