"Глава Криму" Аксьонов вербує бійців для оборони півострова — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

"Глава Криму" Аксьонов вербує бійців для оборони півострова — розвідка Британії

"Глава Криму" Аксьонов вербує бійців для оборони півострова — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Так званий глава окупованого Росією Криму Сергій Аксьонов не впевнений у здатності регулярної російської армії захистити півострів, тому вдається до створення місцевих підрозділів.

Джерело: Міноборони Британії

Аксьонов бере учать у формуванні підрозділів добровольців у Криму

У британській розвідці зазначають, що протягом останніх 20 років у Росії спостерігається поширення воєнізованих груп за межами своїх регулярних збройних сил.

Однак ця «парамілітаризація» різко прискорилася після вторгнення Росії в Україну і є особливо важливою на Кримському півострові, - зазначають у розвідці.

Російський ставленик в тимчасово окупованому Криму Сергій Аксьонов зіграв важливу роль у створенні кількох місцевих підрозділів, які часто заявляють про приналежність до козацької традиції.

Більшість з них отримали певний напівофіційний статус резервних підрозділів регулярної армії, - йдеться у звіті розвідки.

У Британії припускають, що Аксьонов, ймовірно, прагне підвищити свою патріотичну репутацію, вербуючи бійців, але він, ймовірно, також стурбований здатністю регулярної армії захистити півострів.

Основний елемент російського гарнізону, 22-й армійський корпус, наразі здебільшого дислокується за межами півострова та зазнав значних втрат.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?