Глава Мінкульту Олександр Ткаченко подав у відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко подав у відставку

Глава Мінкульту Олександр Ткаченко подав у відставку
Джерело:  online.ua

Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади глави Міністерства культури та інформаційної політики. Однією з ключових причин називає раптове для нього рішення Кабміну вилучити Держкіно з-під керівництва його відомства.

Джерело: пост Ткаченка у Facebook

Ситуацію з відокремленням Держкіно Ткаченко називає «останньою краплею». Ще одна вагома причина, за його словами – бюджет на культуру на 2022 рік.

«І характер обговорення, і фінальна сума для мене неприйнятні», — стверджує міністр.

Нагадаємо, Кабмін проголосував за відокремлення Держкіно від Міністерства культури на вчорашньому засідання. Сам міністр дізнався про це постфактум, тому що на момент його прийняття перебував із робочим візитом у Парижі. У французькій столиці він взяв участь в 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО.

"Але для сфери державного управління – важлива сталість, послідовність, а не шарахання зі сторони в сторону, прийняття рішень без обговорень та розуміння цілей, забивання цвяхів мікроскопами. Наступному очільнику МКІП бажаю витримки та внутрішньої сили. І завжди буду готовий дати пораду" - додає посадовець.

Оголосивши про своє рішення про відставку, Ткаченко підсумував реалізацію своїх давніших планів. Зокрема, найбільшими досягненнями на займаній посаді вважає програм «Велика реставрація», «Мандруй Україною», боротьбу з дезінформацією.

“Власна оцінка – за час роботи в МКІПі встиг зробити десь 50% із запланованого… Без жодної копійки запустили програму #МандруйУкраїною, повернувши традицію подорожей нашою країною; запрацювала програма Велика Реставрація й 57 об’єктів культурної спадщини отримали субвенцію на реставрацію; запущено Програму медіаграмотності «Фільтр»…”

Нагадаємо, перед тим, як зайняти пост міністра, Ткаченко був депутатом від «Слуги Народу», а до того — гендиректором групи телеканалів «1+1 Media», яка належить олігарху Ігорю Коломойському. До складу Ради девʼятого скликання Ткаченко потрапив за списком партії «Слуга народу». Після обрання народним депутатом склав повноваження керівника холдингу «1+1». У червні 2020 року Ткаченка призначили на посаду міністра.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?