КМДА готова здати в оренду Житній ринок за однієї умови
Категорія
Україна
Дата публікації

КМДА готова здати в оренду Житній ринок за однієї умови

КМДА готова здати в оренду Житній ринок за однієї умови
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація офіційно заявила, що готова передати в оренду будівлю Житнього ринку за умови, що орендар збереже на першому поверсі продуктовий ринок.

Джерело: пресслужба КМДА

Київська влада вирішила, що буде робити з Житнім ринком

"Місто ухвалило рішення здати частину площ Житнього ринку, який є комунальним майном, в оренду приватним власникам. Але за умови, що на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок, облаштований за сучасними умовами", – зазначає пресслужба.

Варто звернути увагу на те, що правно на оренду ринку мають намір реалізувати на аукціоні.

"Потенційний орендар буде визначений через аукціон Prozorro за принципом найбільшої ставки, яка поповнить бюджет столиці. Крім того, задача орендаря – залучити інвестиції на реконструкцію приміщення ринку, – зазначили в Департаменті підприємництва та розвитку промисловості", - йдеться в повідомленні.

В КМДА також наголошують, що процедура передачі в оренду, за умови визначення переможця на відкритих торгах, буде проходити відповідно до Закону України "Про оренду державного та комунального майна".

Як уже згадувалося раніше, Житній ринок, який розташований на Подолі, є одним із найстаріших ринків столиці.

В Києві намагалися знести будівлю "Квіти України"

12 липня стало відомо, що в столиці забудовник почав зносити будівлю колишнього магазину-оранжереї "Квіти України". Мінкульт вимагало негайно зупинити демонтажні роботи.

Уже 14 липня поліція наклала арешт на будівлю на період досудового слідства по справі щодо самоуправства. Це забороняє проводити з будівлею будь-які дії, зокрема демонтаж, будівництво тощо.

А 15 липня Шевченківський районний суд Києва заборонив будівельні роботи щодо реконструкції колишнього магазину. Арешт наклали щодо позову про порушення авторських прав.

Проєкт будівлі "Квіти України" розробив народний архітектор України Микола Левчук, а в 1986 році він був відзначений премією Спілки архітекторів як будівля року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?