У Києві введуть інтелектуальну систему для запобігання заторів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві введуть інтелектуальну систему для запобігання заторів

У Києві введуть інтелектуальну систему для запобігання заторів
Джерело:  online.ua

Міська влада Києва анонсувала впровадження інтелектуальної транспортної системи відеонагляду, завдяки якій місто намагатиметься протистояти чисельним заторам, що блокують дороги щодня.

Джерело: Київська міська державна адміністрація

Передбачається, що нова система зробить внесок у регулюванні транспортних потоків та попереджатиме таким чином затори.

“Основна мета інтелектуальної транспортної системи (ІТС) – врівноважити навантаження на дорогах, аби якісно організувати роботу громадського транспорту. У Департаменті зазначають, що ІТС допоможе організувати роботу міського транспорту таким чином, аби автобуси, маршрутні таксі, тролейбуси чи трамваї рухалися чітко згідно з розкладом, а містяни могли знати конкретний час прибуття транспорту на зупинки”, - пояснили в мерії.

Посадовці уточнили, фахівці провели аналіз та визначили 65 магістралей із ключовим для автомобільного руху значенням, які виводять транспорт зі столиці. Саме там перш за все запрацює система.

“Департамент разом із КП “Інформатика” та Управлінням патрульної поліції у Києві визначили ключові локації, де трафік найінтенсивніший. З них інтелектуальна система відеонагляду розпочне аналіз та розрахунок регуляції. На першому етапі у тестовому режимі камери ІТС аналізуватимуть: перехрестя б-ру Лесі Українки, вул. Басейної, вул. Мечникова та вул. Льва Толстого; площу Перемоги та Європейську площу”, - уточнили в КМДА.

Адміністрація попередила, що за підсумками аналізу трафіку та визначення транспортних моделей місцева влада може зайнятися балансуванням потоків автомобільного транспорту, коригувати роботу світлофорів, а також збалансувати введення обмежень на в’їзд для окремих категорій - вантажного транспорту.

Затори в Києві вже багато років тому стали надзвичайною проблемою міста. Вже традиційно у час пік столиця “стоїть” у багатьох популярних для проїзду районах.

Ще на початку 2020 року представники КМДА виступали з попередженнями, що у разі подальшого збільшення кількості особистого транспорту на дорогах Києва місто очікуватиме колапс вже за кілька наступних років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?