День Незалежності 2021 обійдеться в 5,5 млрд грн — на що підуть гроші
Категорія
Україна
Дата публікації

День Незалежності 2021 обійдеться в 5,5 млрд грн — на що підуть гроші

День Незалежності 2021 обійдеться в 5,5 млрд грн — на що підуть гроші
Джерело:  online.ua

Кабмін запланував витратити на святкування 30-ї річниці незалежності України майже 5,5 млрд гривень. У Мінфіні пояснили, що ця сума грошей піде не тільки на організацію святкових урочистостей, а й на масштабні інфраструктурні проєкти.

Джерело: пресслужба Міністерства фінансів

У висновку глави Мінфіну Сергія Марченка, який ознайомився і схвалив проєкт  розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України", йдеться, що сума витрат безпосередньо на урочистості прогнозується на рівні 100 млн грн.

Решту грошей, зокрема, витратять на:

  • модернізацію 6 регіональних аеропортів,

  • розвиток євроколії Київ - Львів - Скнилів,

  • завершення будівництва нового лікувально-діагностичного комплексу в Охматдиті.

Відзначається, що фінансування всіх заходів плану буде здійснюватися за рахунок державного, місцевих бюджетів, інших джерел, в тому числі приватних інвестицій, грантів, донорської допомоги. Також зазначено, що додаткова потреба бюджетних коштів, необхідна для реалізації окремих заходів в рамках святкування Дня Незалежності, становить 1,6 млрд грн.

День Незалежності України 2021 - план заходів

Українська влада вже готується до святкування 30-ї річниці Незалежності України. Урочистості пройдуть в Києві і в Одесі. У план заходів вже включили:

  • великий військовий парад в центрі Києві з прольотом авіації ЗСУ та країн-партнерів;

  • урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу і Труханового острова;

  • проходження бойових кораблів і суден, а також проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки в Одесі.

На військовий парад у Києві планується запросити керівництво оборонних відомств і керівників військових підрозділів країн-партнерів, а також генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга і верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Український глава Володимир Зеленський доручив всі заходи не просто сфокусувати на історії, а й показати що визначають напрямки розвитку майбутнього України. Він дав завдання кожному міністерству представити особливий, видатний проєкт у своїй області, який буде сприяти розвитку України.

"Повинно бути не тільки 30 років досвіду, а й погляд на 30 років вперед. Важливою залишається концепція єдності і зміцнення іміджу України як повноправного партнера на міжнародній арені", - підкреслив Зеленський.

Важливо відзначити, що в дні 30-річного ювілею незалежності пройде саміт "Кримська платформа" із залученням міжнародних партнерів України.

"Ця подія буде мати історичну цінність. Ми об'єднаємо зусилля всіх країн, які допомагають з вирішенням питань жителів Криму і деокупацію півострова", - анонсував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?