Політолог викрив безсоромну брехню Путіна про Другу світову війну
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог викрив безсоромну брехню Путіна про Другу світову війну

Політолог викрив безсоромну брехню Путіна про Другу світову війну
Джерело:  online.ua

На параді в Москві президент Росії Володимир Путін знову виступив зі звинуваченнями на адресу тих, хто хоче переписати історію Другої світової війни. Український політичний експерт Віталій Портников пояснив, що за словами Путіна ховається саме його чергова спроба фальсифікувати історію. Політолог нагадав про злочини сталінського режиму і вже путінської Росії, де до сих пір надійно приховують всю правду про події воєнних і післявоєнних років.

Джерело: Youtube-канал Портникова

Портников розповів, що напередодні 9 травня 2021 року в Держдумі РФ запропонували прийняти закон про покарання росіян, які будуть порівнювати режими диктаторів СРСР Йосипа Сталіна і Німеччини Адольфа Гітлера. Цей закон, на думку політолога, абсолютно ясно демонструє, як Путін намагається приховати злочини свого попередника.

Експерт нагадав, що під час штучного голодомору в Україні, який влаштував сталінський режим, загинули стільки ж людей, скільки і під час влаштованого Гітлером Голокосту. В останні роки Другої світової війни Йосип Сталін проводив масову висилку людей з місць їх проживання з усіх радянських країн - це були кримські татари, народи Кавказу, Поволжя. Багато людей загинули під час цих переселень і єдиною причиною виселити людину для Сталіна була всього лише - національність.

Ці факти свідчать про те, що режим Сталіна нічим не відрізнявся від гітлерівського, у радянського диктатора стільки ж крові на руках, як і у німецького. Але в радянському Союзі і путінській Росії ретельно приховують це і намагаються фальсифікувати історію, щоб реальні події потонули в морі путінської пропаганди.

Політолог підкреслює, що на рахунку Сталіна і СРСР:

  • окупація Латвії, Литви та Естонії

  • репресії в Україні

  • окупація центральної Європи після звільнення від захоплення Гітлера

  • війна в Кореї

  • інтервенція радянських військ в Угорщину, Чехословаччину, Африку і Латинську Америку, Афганістан

"Це тільки деякі приклади злочинів Радянського Союзу вже після закінчення Другої світової війни. Так у кого руки в крові?", - каже Портников.

Політолог називає Путіна гідним спадкоємцем Сталіна, який і зараз продовжує війни проти суверенних держав, в тому числі проти України.

"Саме тому, що сталінські злочини ніколи не були засуджені ні в радянські часи, ні в сучасному світі, саме тому, що в Росії переписують історію, стали можливі і війна проти угорців, і війна проти Чехословаччини, і війна проти Афганістану, і війна проти Молдови, і війна проти Грузії, і війна проти України. Все це відбувається тому, що російське керівництво досі бреше своїм громадянам про злочини своєї країни, про те, що ця країна живе цими злочинами і буде продовжувати ці злочини, поки росіяни не зрозуміють, в якій глибокій прірві вони історично знаходяться. Ніякі подвиги 1941-1945 років не можуть бути виправданням злочинів тих, у кого руки в крові, Володимир Путін ", - підкреслює Портников.

Політолог упевнений, що рано чи пізно цивілізований світ переможе російський авторитаризм і тоді, як він сподівається, росіяни нарешті дізнаються всю історичну правду.

Друга світова війна - втрати України

  • Друга світова війна почалася нападом Німеччини на Польщу 1 вересня 1939 року.

  • Вона тривала 6 років. У цій війні брала участь 61 країна з населенням близько 1,7 млрд осіб.

  • Бойовими діями були охоплені Європа і Східна Азія, Африка і Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Військові дії велися на території 40 держав, а одні з найзапекліших бойових дій йшли на території України.

  • До останнього дня війни українці воювали на різних фронтах цього наймасштабнішого збройного конфлікту за весь час існування людства.

За даними Українського інституту національної пам'яті, Україна у Другій світовій війні зазнала найбільших втрат:

  • колосальні демографічні втрати, які оцінюються в 8-10 млн чоловік;

  • матеріальні втрати - понад 45% від збитків за все СРСР під час Другої світової війни;

  • майже 700 зруйнованих міст, також було знищено 28 тисяч сіл і спалено близько 320 тисяч господарств;

  • 2,2 млн осіб були вивезені на примусові роботи в нацистську Німеччину, 10 млн українців втратили житло.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?