Міноборони готує масштабний військовий парад в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Міноборони готує масштабний військовий парад в Києві

Міноборони готує масштабний військовий парад в Києві
Джерело:  online.ua

Керівництво Міноборони розпочало підготовку до Дня незалежності України 2021. 24 серпня військові планують провести масштабний військовий парад в Києві, до якого буде залучено 250 одиниць озброєння, військової і спеціальної техніки та понад 50 літальних апаратів. Українцям й усьому світові продемонструють новітні розробки потужного зброї, серед яких РСЗВ "Вільха", "Нептун", ОТРК "Грім" та інші нові і модернізовані зразки вітчизняних та зарубіжних оборонних комплексів. До параду планують залучити 27 парадних розрахунків, загальною чисельністю понад 4 тисячі людей. Передбачається, що парадні розрахунки пройдуть новим стройовим кроком. На військовий парад влада України планує запросити керівників оборонних відомств та керівників військових підрозділів держав-партнерів, а також генсека НАТО Єнса Столтенберга і Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля. Попередній план заходів на День незалежності 2021 був озвучений на установчій нараді з підготовки та проведення параду військ у Києві з нагоди 30-ї річниці незалежності України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони.

Крім військового параду в Києві, Міноборони планує на Михайлівській площі української столиці розгорнути виставку військової техніки та озброєння, провести річковий парад на Дніпрі, а також авіаційні заходи з залученням 50 літальних апаратів. Очікується проліт військової техніки над Хрещатиком. Демонстраційні маневри військово-морських сил також намічені в Одесі, куди будуть запрошені представники флотів держав-партнерів.

Нагадаємо, в 2020 році Україна в 29-й раз відзначала День Незалежності. Це національне свято було засновано в 1991 році після всеукраїнського референдуму. У цей день, за традицією, в Києві проводять військові паради та інші урочисті заходи за участю перших осіб країни. У 2020 році через пандемію коронавіруса проведення масових заходів було обмежено заходами безпеки, тому відбулися тільки два марши - офіційна Хода ветеранів і неофіційний Марш захисників України. Військовий парад українська влада вирішила не проводити, зокрема, і через війну на Донбасі. Президент Володимир Зеленський пояснював це рішення тим, що бойова техніка повинна бути на передовій, а не в мирних містах країни.

Але 21 жовтня 2020 року Зеленський підписав указ №459/2020 про проведення військового параду в Україні у 2021 році. Президент запланував заходи з нагоди 30-ї річниці незалежності України. 24 серпня 2021 року президент анонсував проведення парада військ в центрі Києва та інші урочистості за участю представників держвлади, органів місцевого самоврядування та іноземних держав, щоб гідно відсвяткувати історичний день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський з дружиною Оленою їде на важливі переговори в Об'єднані Арабські Емірати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?