КМДА попередила про відмову від паперових квитків у громадському транспорті
Категорія
Україна
Дата публікації

КМДА попередила про відмову від паперових квитків у громадському транспорті

КМДА попередила про відмову від паперових квитків у громадському транспорті
Джерело:  online.ua

На рівні Київської міської державної адміністрації анонсували повну відмову від використання паперових талонів для проїзду в громадському транспорті столиці вже з 14 липня.

Джерело: КМДА

За офіційними даними, комунальний транспорт не можна буде сплатити талонами, які придбані в кондукторів.

“Усі поїздки в муніципальному транспорті тепер цифровізовано в електронні квитки. Щоб скористатись громадським транспортом можна придбати транспортну карту або ж купити QR-квиток”, - пояснили в мерії.

Уточнюється, що QR-квиток можна придбати через:

  • T-кіоски;

  • термінали самообслуговування е-квитка;

  • термінали Easy Pay;

  • станції Київського метрополітену;

  • додаток Київ Цифровий.

Передбачається, що паперові квитки з нумерацією не були спроможні надати всю інформацію стосовно пасажирообігу в громадському транспорті. Наразі завдяки нововведенням можна буде простіше вести облік поїздок, зокрема й громадян з пільгами. Це своєю чергою дозволить відшкодувати перевізникам актуальні витрати.

“Завдяки переходу на електронні квитки місто зможе краще контролювати роботу транспорту, його кількість та завантаженість на маршрутах. А маючи повну картину – покращити якість доступу до громадського транспорту для жителів та гостей міста”, - резюмували в адміністрації.

Посадовці нагадали, що процес цифровізації міських служб робить їх роботу більш ефективною для місцевого населення та прозорою в цілому. Водночас із цим підвищується загальний комфорт мешкання у столиці.

Транспорт у Києві

Останніми роками в столичному громадському транспорті вводили кілька нововведень. Перш за все влада намагалася замінити пластикові жетони, однак остаточну дату відкладали.

Після усунення відомих усім жетонів у підземці працювала система надання паперових квитків. Тільки зі згаданої дати 14 липня її замінять на повністю цифрову систему чи використання карток для проїзду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?