КМДА назвала реальну вартість проїзду в транспорті столиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

КМДА назвала реальну вартість проїзду в транспорті столиці

КМДА назвала реальну вартість проїзду в транспорті столиці
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації уточнили, яка насправді вартість проїзду в громадському транспорті столиці станом на травень 2021 року.

Джерело: Україна 24

За словами мера Віталія Кличка, наразі такий показник сягнув 15 гривень. Водночас ціна на користування метрополітену становить 8 гривень, а проїзд у наземному транспорті коливається приблизно в тому ж діапазоні.

Кличко звернув увагу на дотаційне становище столичного громадського транспорту.

“У Києві серйозні виклики щодо транспорту, через те, що він у нас дотаційний. Щоб він виходив в нуль, ми з бюджету Києва платимо ще понад 2 млрд грн щорічно. Одночасно ми закуповуємо транспорт і збільшуємо зарплату. Можу сказати страшну цифру – собівартість проїзду в транспорті 15 грн”, - пояснив голова КМДА.

Він не виступив із жодною заявою про підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті.

Ціна на проїзд у Києві

Нещодавно київські комунальні підприємства “Київпастранс” та “Київський метрополітен” спільно звернулися до керівництва столиці із закликом про допомогу.

Вони звернули увагу на необхідність підвищення ціни на користування громадським транспортом або ж надання фінансової підтримки. Згідно з уточненням транспортників, нібито обґрунтована вартість поїздки станом на весну 2021 рік становить понад 21 гривню.

Пізніше Віталій Кличко разом з депутатами Київської міської ради звернулися одночасно до Кабінету міністрів та Верховної Ради. Місцева влада закликала центральну зняти фінансове навантаження щодо компенсації за пільги з місцевого рівня.

“Внаслідок таких рішень, територіальні громади вимушені витрачати з місцевих бюджетів мільярди гривень на забезпечення гарантованих державою пільг, часто за рахунок недофінансування інших соціально значущих сфер. Зокрема, – охорони здоров’я, освіти, соціального захисту, житлово-комунального господарства”, - наголосив Кличко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?