Кличко невідкладно звернувся до Кабміну через ціну на проїзд у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Кличко невідкладно звернувся до Кабміну через ціну на проїзд у Києві

Кличко невідкладно звернувся до Кабміну через ціну на проїзд у Києві
Джерело:  online.ua

Київрада оголосила про ризики щодо тарифів на проїзд у громадському транспорті столиці, чим зумовлено звернення до Кабінету міністрів і Верховної Ради.

Джерело: Київрада

Згідно з оприлюдненою заявою, йдеться про заклик про компенсацію виплат за пільговий проїзд окремих категорій населення. Звернення підтримали 88 столичних депутатів.

У відомстві нагадали, що до 2016 року компенсації за пільговий проїзд проводилися через надання місцевим бюджетам субвенції з Державного бюджету. У згаданий рік процес зазнав змін - видатки на компенсаційні пільги поклали на місцеві бюджети.

“Внаслідок таких рішень, територіальні громади вимушені витрачати з місцевих бюджетів мільярди гривень на забезпечення гарантованих державою пільг, часто за рахунок недофінансування інших соціально значущих сфер. Зокрема, – охорони здоров'я, освіти, соціального захисту, житлово-комунального господарства. Так, витрати міського бюджету Києва на компенсацію передбаченого державою права пільгового проїзду у 2019 році становили 747,7 млн грн, у 2020 році – 489 млн грн. На 2021 рік заплановані витрати в сумі 803,3 млн грн”, - звернув увагу мер Віталій Кличко.

Очільник міста побідкався, що наразі київське керівництво існує в умовах обмежених фінансових ресурсів. Держава позбавила місто заповнювати бюджет органів місцевого самоврядування коштом пайової участі, а також вилучає кошти з київського бюджету - до 60% надходжень від ПДФО, хоча в інших міст вилучають до 40%.

Кличко зауважив, наразі все частіше ставлять питання про можливість фінансування державних пільг на перевезення коштом міського бюджету.

“В зв'язку з цим, з метою належного та стабільного функціонування комунального транспорту, забезпечення реалізації встановленого законодавством права на пільговий проїзд, Київська міська рада звертається до уряду та парламенту з вимогою врегулювати питання компенсації виплат за пільговий проїзд з Державного бюджету”, - резюмував він.

Звернення пролуналу на тлі закликів до керівництва столиці з боку київського метрополітену. Транспортна система вважає за необхідно підвищити ціну проїзду до 21 гривень, або ж надати понад 1,5 мільярда гривень для вирішення проблем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?