Глава МОЗ оцінив ймовірність введення локдауну в Україні через Омікрон
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ оцінив ймовірність введення локдауну в Україні через Омікрон

Глава МОЗ оцінив ймовірність введення локдауну в Україні через Омікрон
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко звернув увагу на те, що кількість хворих коронавірусом, зокрема і штамом "Омікрон", в Україні зростає, однак число госпіталізованих не збільшується, тож його команда не планує вводити найсуворіший карантин – локдаун. 

Джерело: Фейсбук-сторінка "Полтавська обласна державна адміністрація"

Ляшко відкидає ймовірність введення локдауну в Україні через Омікрон

Я давно говорив: локдауну не буде. Ми працюємо в адаптивному карантині, що передбачає введення "червоного рівня" епідемічної небезпеки, який вводить додаткові обмеження саме для невакцинованих людей. При наявності вакцини й вільного доступу до вакцин, наявності вибору вакцини говорити про локдаун недоречно. Потрібно приходити, вакцинуватися – і взагалі забувати про карантинні обмеження, що вже демонструють ряд європейських країн. Доганяем вакцинацію до належного рівня – хоча б 70-80% – і забуваємо про карантинні обмеження, - публічно пообіцяв очільник МОЗ.

Віктор Ляшко вкотре звернув увагу на те, що росте кількість випадків, однак не госпіталізацій.

На переконання міністра, наша країна вже проходить пік цієї хвилі епідемії.

Що важливо розуміти, протягом останніх двох днів в Україні підтверджено більше ніж 41 тисяча заражень коронавірусом. Найбільше нових випадків фіксують в столиці та Одеській області.

За показниками 9 лютого Україна була за захворюваністю на Covid на 15 місці у світі і на 9 в Європі, а за смертністю – на 9 місці у світі і на 5 в Європі.

Станом на ранок 11 лютого в Україні зафіксували 41 229 нових випадків COVID-19. Окрім того, наголошується, що захворіли 3 369 дітей та 1247 медпрацівників.

Окрім того, наголошується, що протягом минулої доби коронавірус у світі забрав життя 10 862 людей. За цим показником (280 смертей) Україна на 9 місці у світі і на 5 в Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?